Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CLINI-LAB. Performanță și parteneriate trainice.

Compania CLINI-LAB, aflată în topul firmelor mureșene, este un important furnizor de aparatură pentru sistemul de sănătate din România, partener al mai multor lideri mondiali din domeniul aparaturii medicale. Directorul companiei, Jakab Ștefan, explică într-un interviu cum a reușit să mențină firma la un nivel performant.

Cum au fost anii 2020 și 2021 pentru CLINI-LAB, în contextul pandemiei?

Jakab Ștefan: Ca pentru toate firmele, ultimii doi ani au fost mai deosebiți, ieșiți din tiparele anilor anteriori. Inițial, în primele luni din 2020 am făcut față cererilor mari de produse destul de greu. Am lucrat și de acasă, ca majoritatea companiilor. Începând din vara anului trecut, activitatea a revenit aproape de nivelul normal. Piața propriu zis s-a schimbat puțin, în sensul că au fost și cereri atipice, bineînțeles ca răspuns la pandemie, ca reacție la cererea de materiale de diagnosticare specifice SARS-CoV-2, apoi privitoare la monitorizarea de anticorpi, de antigene. Anul 2021 a fost unul mai apropiat de normalitate, unul în care am răspuns bine cerințelor pieței.

 

Cum a influențat activitatea companiei noul centru logistic, deschis anul trecut la Târgu Mureș?

A fost o mare ușurare faptul că la începutul anului trecut am dat în folosință noul centru logistic al firmei. Este un spațiu foarte generos, în care am unificat, de fapt, trei depozite: unul de materiale de transport, de paleți și toate cele necesare transportului, al doilea de aparatură și, în sfârșit, al treilea, un spațiu foarte mare pentru produse de diagnosticare, cu temperatură controlată, deoarece majoritatea produselor noastre trebuie ținute între 3-8 grade. În plus, noul centru logistic este mult mai accesibil pentru camioane, pentru utilaje de transport mari și grele.

 

Care sunt cele mai reprezentative produse din portofoliul CLINI-LAB?

Avem o ofertă destul de largă, dar cele mai importante sunt aparatele produse de compania Mindray. În ultimii 10 ani Mindray a ajuns în topul producătorilor de produse de diagnostic, iar în domeniul hematologiei și al automatizării hematologiei reprezintă elita, împreună cu o companie japoneză.

Anul trecut am mai făcut o achiziție. Inițial, am avut o distribuție parțială a unor produse speciale, de nișă, iar apoi am făcut achiziția celeilalte părți. Produsul se numește BRAHMS, ca numele celebrului compozitor. E vorba de produse speciale pentru monitorizarea în primele două sau trei luni a sarcinii. Cred că în acest domeniu putem să facem pași mari în viitor.

 

Ce noutăți aveți pentru piața aparaturii de laborator din România?

Am început de anul trecut dezvoltarea produselor SARS-COVID pe piața românească, iar în continuare punem un accent deosebit pe automatizarea activității în laborator. Această activitate necesită o atenție deosebită, astfel că automatizarea reprezintă un mare avantaj pentru laboratoarele de nivel mediu sau mare. Spre exemplu, Cal 6000 este un aparat automat pentru hematologie, furnizat de compania noastră mai multor spitale din țară. Este o reală combină hematologică alcătuită din două analizoare automate și un automat de efectuare a frotiurilor sanguine, legate între ele printr-un sistem de transport al probelor, reducând astfel la minimum eroarea umană. Tot pentru spitale am furnizat SAL 6000, un sistem automat modular de biochimie și imunologie, care imbină perfect calitatea rezultatelor și viteza mare de lucru. Astfel, sistemul este capabil de a prelucra până la 2.400 teste biochimice, cu ISE, pe oră, iar până la 240 teste imunologice pe oră, în funcție de configurație. Un alt mare atu îl reprezintă volumul mic de probă necesar analizelor. De asemenea, faptul ca cele două analizoare dispun de o singură platformă, comună, și o singură interfață, optimizează fluxul de lucru și mărește productivitatea.

 

Ce înseamnă CLINI-LAB pentru parteneri, în afara produselor furnizate?

Noi de la început, din 1993, de când am pornit la drum, am dorit să devenim parteneri de încredere. Știu că este o expresie uzată, dar în acest domeniu, să fii de încredere înseamnă, pe lângă produse de calitate, încrederea partenerului nostru în faptul că după o comandă fermă la fel de ferm va primi și produsul în condiții optime și în timp util, iar partea de service va fi promptă și de înaltă calitate.

Advertorial publicat în TB 107 (20 decembrie 2021 – 11 februarie 2022)

NOTĂ: CLINI-LAB este una dintre performerele Top 10 – capital mixt din județul Mureș în cadrul proiectului Elite în business. Banat și Transilvania – ediția a doua. În 2020, compania clasată pe locul al patrulea a menținut ritmul de creștere, raportând o cifră de afaceri de 56,29 milioane lei, un profit net de 8,4 milioane, active de 27,8 milioane, capitaluri de 63,89 milioane și 73 de angajați.

AICI găsiți o analiză referitoare la cea de-a doua ediție a Elite în business. Banat și Transilvania. 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiect pentru îmbunătățirea gradului de siguranță și securitate la Aeroportul Oradea

Articolul următor

CNAIR poate continua licitația pentru porțiunea lipsă din autostrada Lugoj – Deva . Instanța a respins contestația Aktor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share