Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Untoldul de Poiana Brașov s-a anulat. “Nu îl puteam face cu peste 7.000 de oameni”

Scena principală a festivalului urma să fie amplasată pe Pârtia Bradul | Foto: Ionuț Dițescu

Organizatorii clujeni ai primului festival Massif Winter, programat inițial în perioada 6-13 martie, l-au amânat pentru viitorul sezon viitor de iarnă. Nu renunță însă la Untold (Cluj) și Neversea (Constanța).

“Din păcate, oricât de mult ne-am dorit să ne vedem în acest an pe pârtiile din Poiana Brașov, contextul și estimările autorităților cu privire la situația pandemică pentru următoarele două luni ne obligă să amânăm întâlnirea din Poiana Brașov pentru sezonul de iarnă 2022-2023.

Cu toate că am avut o serie repetată de discuții și întâlniri cu reprezentanții Guvernului prin care am militat pentru aplicarea normelor de sănătate publică folosite și la Untold 2021, având în vedere suprapunerea cu valul 5 al pandemiei, autoritățile rămân ferme pe decizia de a limita, în următoarele două luni, accesul la evenimente la maximul de 500 de participanți în localitățile în care rata de incidență a Covid pe ultimele 14 zile e peste 1/1.000 de locuitori”, spune Eduard Chereji, reprezentat al agenției Untold Universe.

Festivalurile de la Cluj și Constanța se țin

El a precizat că, pentru Brașov, incidența cazurilor este acum de peste 10/1.000, iar în aceste condiții, seria de evenimente gândite pentru Poiana Brașov în martie 2022 ar fi imposibil de organizat, deoarece numărul celor ce își doresc să participe depășește cu mult limita impusă de autorități, până în prezent fiind peste 7.000 de persoane care s-au înregistrat pe portalul Bemassif.com.

“Privim cu optimism la perioada care va începe odată cu luna mai, deoarece la ultima întâlnire dintre reprezentanții Alianței Cultură, Turism, Evenimente și Fitness cu cei ai Guvernului, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat că în perioada următoare se va putea lua în calcul înlocuirea ratei de incidență cu cea de ocupare a paturilor din spitale, ca indicator care să stea la baza unor noi relaxări pentru sectorul cultural și evenimente.

Ministrul a confirmat și faptul că se poate lucra la planificarea evenimentelor începând cu luna mai a acestui an, cu mențiunea ca toți organizatorii să respecte regulile și normele ce vor fi în vigoare la momentul organizării acestora. Vă mulțumim pentru încrederea și susținerea pe care ne-o acordați de fiecare dată și promitem să recuperăm experiența Massif Winter în sezonul de iarnă 2022-2023. Până atunci, vă invităm să ne bucurăm împreună de festivalurile verii, Neversea și Untold”, a spus oficialul clujean.

Aveau un buget de 2,4 milioane de euro

Grupul Untold a prevăzut inițial, pentru primul Massif Winter, un buget de 2,4 milioane de euro, finanțat integral din fonduri private de către organizatori. Festivalul urma să conțină concerte de muzică electronică, petreceri exclusiviste, experiențe culinare, activități pentru iubitorii sporturilor de iarnă, alături de artiști români și internaționali. Acesta era programat pe Pârtia Bradul și în alte șase locații din stațiune, cu două scene, a treia fiind la Poiana Ruia, alături de cinci noi apres-skiuri.

Massif Winter face parte dintr-un concept mulat pe turismul montan și strategia de dezvoltare turistică a regiunii. Aici ar urma să mai existe un festival de vară și alte concepte de petrecere a timpului liber cu caracter semipermanent, derulate de Untold. Proiectul are ca obiectiv transformarea stațiunii în una dintre cele mai atractive din Europa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elevii de liceu din Șimleu Silvaniei, în atenția gigantului industrial Tenaris

Articolul următor

Un inginer din Timișoara premiat cu o mașină electrică în urma campaniei E.ON - Energy Renew

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share