Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Plan de infrastructură de transport pe cinci direcții în Maramureș

Diriguitorii Maramureșului vor să reducă timpii de așteptare la frontieră

Planul de mobilitate transfrontalier al județului va fi axat pe infrastructura de transport (rutier și piste de biciclete); căi ferate, transport aerian și transport pe apă; puncte de trecere a frontiereri; transsectorial (planificare strategică și sustenabilitatea mediului); transport public.

Reinhold Stadler, expert doctor în urbanism de la compania de consultanță care elaborează planul de mobilitate al județului, a prezentat, în cadrul conferinței “Infrastructură de graniță modernă pentru o Regiune Carpatică de succes” din Ungaria, aspectele ce urmează să fie incluse în document în baza cercetărilor și a rezultatelor la chestionarul transmis populației și companiilor din județ.

“Întocmirea planului mobilitate aferent Maramureșului se bazează pe un proces complex de analiză a situației actuale a mobilității persoanelor din județ, ce include consultarea cetățenilor și a altor actori județeni cu privire la oportunitățile și provocările existente”, conform autorilor prezentării

Din partea Consiliului Județean Maramureș, consilierul Sorina Radu, din cadrul Direcției arhitect șef a administrației județene, a relevat principalele reglementări privind planificarea teritorială regională și instrumentele utilizate în Maramureș. 30 de experți, factori interesați și parteneri din cadrul proiectului Modern Border Infrastructure s-au întâlnit pe tema elaborării planului transfrontalier de mobilitate.

Obiectivele proiectului constau abordarea strategică a dezvoltării sustenabile și eficiente a transportului și infrastructurii de graniță, infrastructura de graniță bazată pe transport eficient, conectivitatea transfrontalieră, studii de fezabilitate și proiecte pilot de infrastructură.

Un alt obiectiv specific urmărește îmbunătățirea serviciilor pentru populație și companii de transport în regiunile de graniță din Ungaria, Slovacia, România și Ucraina. Bugetul proiectului aferent județului Maramureș este de 150.000 de euro, durata de implementare fiind de trei ani, începând cu februarie 2020.

Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Orădeanul Marcel Boloș este noul ministru al Digitalizării și Cercetării

Articolul următor

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 de companii cu capital românesc din județul Timiș

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
6
Share