Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 de companii cu capital românesc din județul Timiș

Județul Timiș avea la sfârșitul anului 2020, arată Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, un Produs Intern Brut pe cap de locuitor în valoare de 15.870 euro, 30% peste media națională, și o rată anuală de creștere de 5-10%. La nivel național, acesta se clasează pe a doua poziție după București din punct de vedere al PIB-ului, cu o contribuție de 5% în 2020 din PIB-ul total din România, având o economie dezvoltată și printre cele mai ridicate rate antreprenoriale din țară, conform datelor colectate de Consiliul Județean Timiș.

Județul poate fi considerat cel de-al treilea pol de business la nivel național, după zona București-Ilfov și Cluj, având un număr de 99.430 agenți economici, care generează o cifră de afaceri de aproximativ 72 de miliarde de lei, reprezentând 43% din cifra de afaceri de 1.400 miliarde de lei a tuturor companiilor din România. Un număr de187.797 angajați care reprezintă 4,84% din totalul de angajați din României, generează un profit de 5,7 miliarde lei în județul Timiș, reprezentând 4,03% din profitul net realizat în Romania.

Exportul Județului Timiș în primul trimestru al anului 2021 s-a situat la peste 13 miliarde lei fiind printre puținele județe din țară cu balanță comercială pozitivă. Județul Timiș este totodată și cel mai mare importator de bunuri de consum, după București și se află într-o permanentă dezvoltare teritorială. Acesta prezintă un imens potențial de dezvoltare economică datorită amplasării la frontiera de vest.

Ranking: 1

Simultan

Societatea Simultan este unul dintre principalii prelucrători de produse lactate și din zona de vest a României. Având capital integral românesc, Simultan este o afacere de familie. Jumătate din capital este deținut de Herbai Ioan Florin, urmat de Herbai Liliana și Herbai Floare. Compania cu sediul în Orțișoara, Timiș, procesează anual peste 50 de milioane de litri de lapte. Pe poarta fabricii din localitatea timișeană ies anual peste 150 de milioane de iaurturi, lapte bătut, sana, kefir, lapte pentru copii, smântână, lapte UHT sau ESL. Prin intermediul unei rețele bine puse la punct, prin rețeaua proprie sau prin intermediul colaboratorilor, produsele societății ajung în întreaga țară.

În anul 2020, Simultan a avut o cifră de afaceri de 243 de milioane de lei, în creștere semnificativă față de cele 166 de milioane de lei în 2019, și un profit net de 6,4 milioane de lei, față de 371.733 de lei în 2019. Numărul mediu de angajați a fost de 276 iar capitalurile proprii de 96,7 milioane de lei. Capitalurile proprii au însemnat 96 de milioane de lei, iar activele imobilizate 78 milioane.

Brand-ul Simultan este cunoscut de public în întreaga țară prin intermediul sloganului ”Puternic românesc”, de altfel societatea este cea mai mare având capital integral românesc în topul producătorilor autohtoni din domeniu.

Scor final (puncte): 43

Cifra de afaceri: 47

Active imobilizate: 45

Profit: 31

Nr. angajați: 41

Capitaluri proprii: 48

Ranking: 2

Campo Doro SRL

Locul doi în clasamentul județului Timiș aparține societății Campo Doro SRL. Cu sediul în localitatea Oloșag, din comuna Știuca, aceasta este parte a unui puternic concern internațional din domeniul agricol și forestier, danezii de la Ingleby. Aceștia dețin în zona de vest a României peste 12.000 de hectare de teren arabil, acesta fiind împărțit în trei ferme operate toate în Timiș, pe lângă Campo Doro mai dețin o societate în Pietroasa Mare, respectiv una în Tormac.

Campo Doro are ca și acționar unic societatea Ingleby România SRL. Înființată în anul 2001, Campo Doro are ca obiect de activitate Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producătoare de semințe oleaginoase. În România, danezii de la Ingleby au realizat operațiuni de drenaj pe 450 de hectare de teren foarte fertil, dar pe terenuri joase, în cadrul fermei din cadrul Campo D’Oro. Societatea Campo Doro a fost înființată de investitori italieni și a fost preluată ulterior de noul acționar danez, alături de cele 3.000 de hectare deținute.

Anul 2020 a fost unul excelent pentru societatea deținută de danezi. Cifra de afaceri a urcat de la 54 de milioane de lei în 2019 la 88,9 milioane de lei. Dar evoluția s-a văzut cel mai mult în ceea ce privește profitul, acesta a ajuns în 2020 la 10,3 milioane de lei, față de pierderile de 1, 7 milioane de lei din 2019. Numărul mediu de angajați a fost anul trecut de 127. Activele imobilizate au fost de 715 milioane de lei și capitalurile proprii de 677 de milioane.

Scor final (puncte): 42,75

Cifra de afaceri: 27

Active imobilizate: 50

Profit: 42

Nr. angajați: 28

Capitaluri proprii: 50

Ranking: 3

Fartud SRL

Cu sediul în Comuna Orțișoara, în zona metropolitană a Timișoarei, Fartud este o companie specializată în furnizarea de servicii complete de transport și logistică. Inițial specializată în domeniul transportului de mărfuri, compania și-a extins activitatea, răspunzând astfel solicitărilor de dezvoltare și de satisfacere a necesităților clienților.

Fartud a luat ființă în 2002, având ca domeniu principal de activitate transportul intern și internațional de mărfuri, în regim LTL și FTL. Pentru o gestiune cât mai eficientă a solicitărilor clienților și partenerilor, compania și-a extins activitatea și către divizia de logistică – cu focus pe zona de depozitare și managementul ambalajelor. În prezent, compania deșine o flotă de 250 de camioane. Fartud urmărește obiectivul de reducere a emisiilor de CO2 cu 30% până in 2030. Este singura companie de transport din România care a comandat camioane LNG pentru următoarea dezvoltare a flotei. Acționar principal este Farkas Silviu Ștefan, cu 90%, 10% fiind deținut de Codrean Adrian Petru

Anul 2020 a adus pentru Fartud o cifră de afaceri de 132 de milioane de lei, la un profit net de 16,5 milioane de lei. Ambii indicatori au avut o creștere față de 2019, de la 131,5 milioane de lei cifră de afaceri și 10,9 milioane de lei profit. Numărul mediu de angajați a urcat la 352, față de 264 în urmă cu un an. Activele imobilizate au fost de 44 milioane de lei, iar capitalurile proprii de 45.

Scor final (puncte): 42,05

Cifra de afaceri: 36

Active imobilizate: 41

Profit: 49

Nr. angajați: 43

Capitaluri proprii: 41

Ranking: 4

Avitum SRL

Societatea Avitum SRL este specializată în domeniul Activităților de asistență medicală specializată, fiind parte a grupului german B.Braun, cu activitate în mai multe ramuri ale sectorului medical. Prin intermediul acestei societăți se oferă servicii de dializă renală pentru pacienții din 15 orașe din România: Arad, Botoșani, Cluj, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sighișoara, Suceava, Timișoara, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Lugoj, Baia Mare, Dorohoi, Slatina și Caracal.

Societatea este înființată în 2004 și are sediul central în comuna periurbană a Timișoarei, Sânandrei, acolo unde B.Braun a ridicat și o fabrică de produse medicale. Acționar unic este societatea B.Braun Avitum SRL. Grupul german B.Braun este prezent în România din 1999, prin diviziile B. Braun Pharmaceuticals (producător de soluții perfuzabile), B. Braun Medical (se ocupă de comercializarea produselor către spitale, farmacii, medici și distribuitori) și B. Braun Avitum (produse și servicii de dializă și operatoarea centrelor de dializă).

Cu un număr mediu de 487 de angajați, Avitum SRL a avut anul precedent o cifră de afaceri de 140 de milioane de lei, la un profit net de 13.02 milioane de lei. Capitalurile proprii au însemnat 40 milioane lei, iar activele imobilizate 34 milioane.

Scor final (puncte): 40,25

Cifra de afaceri: 39

Active imobilizate: 38

Profit: 44

Nr. angajați: 47

Capitaluri proprii: 38

Ranking: 5

Side Trading SRL

Afacerea din domeniul Comerțului cu ridicata al produselor cosmetice și de parfumerie a fost înființată în anul 2002 și este un business de familie, firma fiind deținută de familia Cuzma, Mariana și Romului, fiecare cu jumătate din părțile sociale. În anul 2020 Side Trading a avut o cifră de afaceri de 217 milioane de lei și un profit net de 15 milioane de lei. Societatea a avut active imobilizate de 12,9 milioane de lei, iar capitaluri proprii 74 milioane de lei.

Scor final (puncte): 37,60

Cifra de afaceri: 46

Active imobilizate: 20

Profit: 47

Nr. angajați: 22

Capitaluri proprii: 47

Ranking: 6

Cerealcom Timiș SA

Societatea timișoreană are activitate în domeniul comerțului cu produse agricole, fiind una dintre cele mai puternice în domeniu din Timiș. Este înființată în anul 1997 și acționar principal este Maria Simcelescu, cu 56% din acțiuni, alături de Răzvan și Valerian Simcelescu. Anul 2020, unul bun din punct de vedere agricol, s-a văzut și în cifra de afaceri a companiei, care a fost de aproape 100 de milioane de lei, cu un profit de 12,3 milioane de lei, adică mai mult decât dublu față de 2019 la ambii indicatori economici. La capitolul active imobilizate avea 37 milioane de lei, iar la capitaluri proprii 52 de milioane.

Scor final (puncte): 36,85

Cifra de afaceri: 32

Active imobilizate: 39

Profit: 43

Nr. angajați: 11

Capitaluri proprii: 42

Ranking: 7

Egeria TM SRL

Unul dintre principalii furnizori locali de materiale de construcții, societatea Egeria TM s-a dezvoltat permanent de la înființare. Aceasta este pe piața timișoreană din 1995, având profituri substanțiale în ultimii ani. În 2020 s-a ajuns la un rezultat pozitiv din activitate de 13,64 de milioane de lei, la o cifră de afaceri de 138 de milioane de lei. Societatea deține active imobilizate de 24 milioane lei și capitaluri proprii de 34 milioane.

Scor final (puncte): 36,30

Cifra de afaceri: 38

Active imobilizate: 34

Profit: 46

Nr. angajați: 21

Capitaluri proprii: 36

Ranking: 8

Maxagro Farm SRL

Pornită în urmă cu mulți ani, afacerea Maxagro aparține familiei Zifceak. Pornită de la cinci hectare și un tractor, ajunsă la 12.000 de hectare în proprietate sau arendă, aceasta s-a dezvoltat permanent. În prezent, în calitate de acionar unic pentru Maxagro Farm, specializată în Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producătoare de semințe oleaginoase apare Zifceak Estera. Cifra de afaceri a fost în 2020 de 73,5 milioane de lei, iar profitul net de 6,8 milioane de lei. Capitalurile proprii erau de 72 milioane de lei, iar activele imobilizate de 116 milioane.

Scor final (puncte): 36,10

Cifra de afaceri: 23

Active imobilizate: 47

Profit: 33

Nr. angajați: 5

Capitaluri proprii: 46

Ranking: 9

Tamo Ko Development SRL

Tamo Ko Development activează în domeniul Lucrărilor de construcții a clădirilor rezidențiale si nerezidențiale. A fost înființată în 1997 și are sediul în comunia Giarmata Vii, fiind deținută în proporție de 99% de Anghel Laura Eugenia. Anul 2020 a adus o triplare a cifrei de afaceri, de la 50 la 148 de milioane de lei și o creștere a profitului de la 7 la 17 milioane de lei. Numărul de angajați a fost de 28, activele imobilizate de 86 milioane și capitalurile proprii de 18 milioane

Scor final (puncte): 35,65

Cifra de afaceri: 41

Active imobilizate: 46

Profit: 50

Nr. angajați: 8

Capitaluri proprii: 46

Ranking: 10

Glissando SRL

Unul dintre cei mai cunoscuți furnizori locali de produse chimice destinate agriculturii, cei de la Glissando sunt pe piață din anul 1991, având ca domeniu de activitate Comerțul cu ridicata al produselor chimice. Activitatea societății s-a dezvoltat și diversificat permanent, ajungând în anul 2020 la o cifră de afaceri de 124 de milioane de lei. Profitul net a fost de 1,6 milioane de lei, capitalurile proprii de 60 miioane, activele imobilizate de 55 milioane, iar numărul de angajați 152.

Scor final (puncte): 34,65

Cifra de afaceri: 35

Active imobilizate: 42

Profit: 13

Nr. angajați: 31

Capitaluri proprii: 44

Ranking: 11

Agil SRL

Agil SRL este unul dintre cei mai apreciați producători timișoreni din domeniul mezelurilor și prelucrării cărnii. Societatea este cunoscută și pentru vânzarea, prin mai multe puncte din oraș a apreciatei Plescavița Bănățeană, produsul care a și stat la baza dezvoltării firmei. Cu sediul în Timișoara, compania specializată în domeniul prelucrării și conservării cărnii s-a dezvoltat foarte mult în urma unei finanțări cu fonduri europene. Anul 2020: cifră de afaceri 97 milioane de lei, profit net 10,5 milioane și număr mediu de angajați 376. Firma avea active imobilizate de 24 de milioane, iar capitalurile proprii de 24 milioane.

Scor final (puncte): 34,20

Cifra de afaceri: 31

Active imobilizate: 33

Profit: 41

Nr. angajați: 44

Capitaluri proprii: 29

Ranking: 12

Merpano SRL

Merpano este o societate cu capital 100% privat românesc, cu sediul în Săcălaz, înființată în anul 2002. Obiectivul principal al companiei este furnizarea de produse pentru protecția plantelor, de semințe cu valoare genetică mare, fertilizanților, precum și a serviciilor agricole profesionale. Asociat unic este Tosca Andreea. Cifra de afaceri din 2020 a fost de 132 de milioane de lei, fiind realizat un profit de 9,8 milioane de lei, firma deținea capitaluri proprii de 53 milioane lei și active imobilizate de 15 milioane.

Scor final (puncte): 33,80

Cifra de afaceri: 37

Active imobilizate: 23

Profit: 40

Nr. angajați: 16

Capitaluri proprii: 43

Ranking: 13

Agro Nevada SRL

Societatea Agro Nevada este deținută de Mateiu Corvin Petru, antreprenorul care exploatează, prin două societăți, cea mai mare suprafață de teren agricol din Timiș. Funcțională încă din anul 2008, societatea își are sediul central în comuna Voiteg și are ca domeniu de activitate Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producătoare de semințe oleaginoase. Activitatea depusă în 2020 a însemnat o cifră de afaceri de 55 de milioane de lei și un profit net de 7,3 milioane de lei, obținut cu 45 de angajați. Deținea active imobilizate de 123 de milioane și capitaluri proprii de 43 milioane.

Scor final (puncte): 33,40

Cifra de afaceri: 10

Active imobilizate: 48

Profit: 34

Nr. angajați: 14

Capitaluri proprii: 39

Ranking: 14

Super Ball SRL

Producători români de saltele, perne, pilote, protecții saltele, lenjerii de pat, cei de la Super Ball sunt pe piață din 2004. Având ca și domeniu de activitate Fabricarea de textile nețesute și articole din acestea, cu excepția confecțiilor de îmbrăcăminte au sediul în Orțișoara. Acționariatul este format din patru persoane fizice române, iar cifra de afaceri obținută anul trecut a fost de 89 de milioane de lei, cu un excelent profit net de 13,9 milioane de lei. Firma deținea active imobilizate de 23 de milioane de lei, respectiv capitaluri proprii de 24,9 milioane de lei.

Scor final (puncte): 33,35

Cifra de afaceri: 28

Active imobilizate: 31

Profit: 45

Nr. angajați: 34

Capitaluri proprii: 30

Ranking: 15

Almira Trade SRL

Societatea timișoreană are ca obiect de activitate Comerțul cu ridicata al zahărului, ciocolatei și produselor zaharoase, deținând și marca Legumix, alternativa românească la celebra Vegeta. Afacerea aparține familiei Mihu, Dumitru și Carmen, fiecare cu jumătate din firmă, și operează un centru comercial en gross. Profitul obținut în 2020 a fost de 6,7 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 166 de milioane de lei. Activele imobilizate erau de 21 de milioane lei iar capitalurile proprii de 29 milioane.

Scor final (puncte): 32,60

Cifra de afaceri: 43

Active imobilizate: 29

Profit: 32

Nr. angajați: 23

Capitaluri proprii: 34

Ranking: 16

Maxagro Center SRL

Componentă a grupului omonim din Gătaia, cu activitate în domeniul agricol, deținut de familia Zifko, Maxagro Center are ca și obiect principal de activitate Lucrările de construcții a drumurilor și autostrăzilor. Cifra de afaceri a fost în 2020 de 62 milioane de lei, iar profitul net de 8 milioane de lei a fost realizat cu 110 angajați. Compania avea active imobilizate de 38 de milioane de lei și capitaluri proprii de 29 de milioane.

Scor final (puncte): 32,10

Cifra de afaceri: 16

Active imobilizate: 40

Profit: 36

Nr. angajați: 26

Capitaluri proprii: 33

Ranking: 17

Poltergeist SRL

Societatea Poltergeist este cunoscută în Timișoara pentru magazinele Euroinstal. Acestea sunt specializate în Comerțul cu amanuntul al mobilei, al articolelor de iluminat si al articole de uz casnic, în magazine specializate. Firma este deținută integral de Dragotă Laurențiu. Anul precedent a adus o nouă creștere a activității firmei, la 181 de milioane de lei cifră de afaceri și un profit net de 4,5 milioane de lei. Activele imobilizate sunt în valoare de 15 milioane, iar capitalurile proprii de 25 de milioane.

Scor final (puncte): 30,35

Cifra de afaceri: 45

Active imobilizate: 24

Profit: 23

Nr. angajați: 37

Capitaluri proprii: 31

Ranking: 18

Agasi SRL

Agasi a devenit cunoscută în zona de vest a țării prin intermediul instalațiilor de aer condiționat realizate. În prezent, activitatea firmei este mult dezvoltată în domeniul instalațiilor și automatizărilor. Înființată încă din anul 1922, societatea are ca asociat majoritar pe Smadu Adrian, având ca obiect de activitate Lucrările de instalații, sanitare și de încălzire. Cifra de afaceri în 2020, 75, milioane de lei, profi net 16, 3 milioane, numpr mediu de angajați 154. Agasi deținea active imobilizate de 9 milioane de lei și capitaluri proprii de 21 de milioane lei.

Scor final (puncte): 28,65

Cifra de afaceri: 24

Active imobilizate: 15

Profit: 48

Nr. angajați: 33

Capitaluri proprii: 28

Ranking: 19

Sedako Group SRL

Sedako Group este unul dintre cele mai vechi și mai puternice grupuri din domeniul imobiliar, prezente pe piața din Timișoara. Are dezvoltate sau în curs de dezvoltare mai multe proiecte în domeniu. Activează pe piață din 1994 și este deținut de familia Buga. Anul precedent a obținut un profit net de 55 milioane de lei și o cifră de afaceri de 79 milioane de lei. Compania a terminat anul cu capitaluri proprii de 21 de milioane de lei și active imobilizate de 9 milioane de lei.

Scor final (puncte): 28,05

Cifra de afaceri: 25

Active imobilizate: 44

Profit: 27

Nr. angajați: 1

Capitaluri proprii: 26

Ranking: 20

Maracana SRL

Maracana este o firma românească de transport fondată în 1991, având sediul social în comuna Biled. De 3 decenii, societatea este prezentă pe piața transporturilor rutiere interne și internaționale de mărfuri în țările din Uniunea Europeană și în spațiul extracomunitar. Anul 2020 a fost încheiat cu o cifră de afaceri de 69 milioane de lei și un profit de 4,8 milioane lei. Firma a avut 282 angajați, active imobilizate de 31 milioane și capitaluri proprii de 16 milioane.

Scor final (puncte): 28

Cifra de afaceri: 19

Active imobilizate: 37

Profit: 24

Nr. angajați: 42

Capitaluri proprii: 23

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Plan de infrastructură de transport pe cinci direcții în Maramureș

Articolul următor

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 de companii cu capital străin din județul Timiș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share