Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Priorități pentru turismul din Sălaj: monumente, aquapark, vinuri și ciclism

Drumul vinului se va concretiza pe traseul Șimleu- Camăr – Carastelec – Borla – Șamșud | Foto: Cramele Ulm

Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă (SIDD) a Județului Sălaj conține cinci proiecte principale în sectorul turismului.

Acestea sunt restaurarea ansamblului Castelul Beldy, punerea în valoare a Castrului Roman Porolissum, construirea unui aquapark în zona Crișeni, drumul vinurilor Şimleu Silvaniei – Camăr – Carastelec – Borla – Şamşud și includerea bisericilor de lemn într-un circuit turistic zonal şi regional.

SIDD, adoptată de Consiliul Județean Sălaj, conține 45 de proiecte ce vizează sănătatea, turismul, infrastructura, dezvoltarea urbană și rurală. O direcție pentru turism este dezvoltarea acestui sector local printr-un efort integrat de reabilitare a infrastructurii, funcționalizare a obiectivelor și promovarea acestora.

De asemenea, se prevede realizarea unei strategii de marketing local, dezvoltarea și promovarea unui brand județean (identitate județeană) pornind de la conceptul Țara Silvaniei și de la produsele locale specifice. Unul dintre obiective îl reprezintă dublarea numărului de turiști în perioada 2021-2027.

“Fiecare comunitate locală are nevoie de o strategie de dezvoltare pentru că dezvoltarea unei comunități trebuie să se facă cu respectarea principiilor durabile – satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite șansele generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi. Obiectivele cuprinse în SIDD au, fiecare, indicatori de monitorizare, pe care îi voi urmări pentru a mă asigura ca acestea vor fi atinse”, avertizează consilierul județean Nicolae Olar.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încasările din administrarea parcărilor au crescut cu 21% în 2021 la Oradea

Articolul următor

Școala Dacia din Oradea, reabilitată termic cu circa 9 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share