Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încasările din administrarea parcărilor au crescut cu 21% în 2021 la Oradea

Potrivit lui Lucian Popa, directorul Direcției Patrimoniu Imobiliar (DPI) din Primăria Orade, din administrarea parcărilor s-a încasat, anul trecut, suma de 21.190.335 lei, față de 17.478.609 lei în 2020. Cea mai mare valoare încasată provine din plata parcărilor prin SMS – 7.760.733 lei, urmată de plata abonamentelor stradale – 3.461.192 lei și de cea din amenzi – 2.653.092 lei.

Valoarea amenzilor de parcare încasate în anul 2021 a înregistrat o creștere cu 30% față de 2020, iar încasările din abonamentele de parcare de domiciliu au crescut cu 12%, în 2021 fiind atribuite 2.391 locuri în plus față de anul precedent.

„Valoarea veniturilor din parcări aferente oricărui oraș care se respectă și are un management coerent în ceea ce privește atât sistemul public de parcări, cât și sistemul public de transport în comun, corelat cu alte mijloace eco de transport, se situează undeva la 10-11% din valoarea bugetului anual al unui UAT. Noi suntem astăzi la 5-6% din acesta. Creșterea veniturilor din parcări nu provine doar din creșterea tarifelor. Ca principiu, parcările din afara carosabilului, teoretic, așa spun toate cărțile de specialitate, trebuie să se susțină din vânzarea de tichete, nu din abonamente, însă, totodată, se mizează pe încurajarea transportului public local, care este cel mai ieftin mijloc de transport pe raza unui municipiu”, a mai precizat Lucian Popa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

De la minele din Sierra Leone, la poamele eco din Țara Bizonilor

Articolul următor

Priorități pentru turismul din Sălaj: monumente, aquapark, vinuri și ciclism

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share