Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

A fost numit noul director general Confindustria România

După cel de-al doilea an al mandatului său, Președintele Confindustria România, Giulio Bertola, a finalizat procesul complex de consolidare a Asociației și a conducerii generale a patronatului, prin implicarea unei persoane cu un înalt profil profesional. Este vorba de Simona Neumann, care a demisionat recent din prestigioasa funcție de Director Executiv al Asociației Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Parcursul profesional recent al doamnei Neumann este legat de câștigarea în anul 2016 a titlului european pentru orașul Timișoara, iar în anii care au urmat la conducerea Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii a primit considerabile aprecieri și recunoașteri din partea instituţiilor publice de la Bruxelles şi din România. Zvonurile care au urmat demisiei Simonei Neumann au generat ipoteze cu privire la un nou traseu în cadrul carierei sale în instituții românești sau la Bruxelles. Însă întâlnirea recentă cu președintele Giulio Bertola i-a oferit prilejul să cunoască în detaliu viziunea ambițioasă și direcțiile de planificare ale patronatului Confindustria Romania pentru următorii ani și, în consecință, să accepte numirea în funcția de Director General al Confindustria România.

„Prin sosirea Simonei Neumann la conducerea generală a organizației noastre asigurăm managementul la nivelul excepțional pe care l-am atins în ultimii doi ani grație unei politici incluzive și acțiunilor concrete întreprinse pentru combaterea pandemiei, ceea ce ne-a permis să ne exprimăm autoritatea precum și concepția vizionară deosebită. Experiența instituțională în mediul românesc și internațional a doamnei Neumann precum și competențele sale manageriale vor fi indispensabile pentru creșterea rolului Confindustria România în calitate de interlocutor privilegiat al companiilor cu capital italian din România precum și al celor din Italia care intenționează să interacționeze economic cu România”, declară președintele Confindustria România, Giulio Bertola.

Consolidarea conducerii generale Confindustria Romania nu este singura noutate. Este de dată recentă și știrea înființării de către Confindustria România a noului Centru de Studii pentru Europa Orientală (CESEO), a cărui conducere a fost încredințată domnului Adrian Dimache, care a îndeplinit cu succes și mulți ani la rând, rolul de Secretar General al Camerei de Comerț Italiene pentru România.

Așadar, programul patronatului sub conducerea Președintelui Giulio Bertola a atras figuri profesionale deosebit de competente provenind din mediul instituțional românesc precum și din cel cameral italian.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Stațiile sportive inteligente, susținute de coloșii economiei clujene

Articolul următor

Brandul BT și-a triplat valoarea în cinci ani: 460 de milioane de dolari

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share