Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ansamblu de locuințe, spital privat de radiologie și un nou hypermarket la Oradea

Cele mai importante proiecte avizate în ultima şedință a Comisiei Municipale de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CMUAT) sunt cele care vizează construirea unui ansamblu de locuințe colective, a unui nou hypermarket, precum și a unui spital privat de radiologie.

În ședința CMUAT de săptămâna trecută au fost analizate 47 de lucrări, din care 20 în comisia mare CMUAT și 27 în subcomisia operativă.

SC Valnel Construct SRL a solicitat aviz arhitectului-șef pentru construire ansamblu de locuințe colective compus din două corpuri în regim de înălțime D+P+8E+ER cu 153 de apartamente, pe strada Nufărului, nr. 111, din Oradea. Terenul, în suprafață de 25.000 de metri pătrați, a fost studiat prin Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat prin HCL 1057/2020. Întrucât la faza de PUZ, pe acest amplasament a fost propusă o investiție care se referă la construirea unui hotel, s-a considerat necesar elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) prin care să se studieze mobilarea întregii parcele pentru dezvoltarea unui ansamblu de locuințe colective. La faza de PUZ a fost reglementată zona funcțională care permite această dezvoltare.

„Dezvoltarea unui ansamblu de locuințe colective necesită o abordare diferită din cauza dotărilor necesare: locuri de parcare, spații verzi, loc de joacă pentru copii, creșă/grădiniță, cabinete medicale, spații comerciale și servicii. Specialiștii din cadrul comisiei au decis ca toate acestea să fie studiate printr-un PUD, în acest sens fiind necesară eliberarea unui nou certificat de urbanism”, a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

Hypermarket Kaufland

Un nou hypermarket urmează să fie construit în Oradea. În acest sens, SC Entire Real Estate Solutions SRL a solicitat aviz arhitectului-șef pentru construirea unui hipermarket Kaufland pe strada Seleușului din Oradea. Terenul pe care se va construi a fost studiat prin PUZ aprobat cu HCL 559/2021. A intrat în comisie pentru avizare fațade și a primit aviz favorabil, condiționat de prezentarea unui plan de amenajare peisagistică a întregii incinte.

Spital privat de radiologie

SC Clinica Davidescu SRL a solicitat aviz de oportunitate pentru construirea unui Spital de Radiologie (laborator, spitalizare de zi, spitalizare continuă, ambulatoriu), plus un corp administrativ (farmacie), pe strada Clujului, nr. 200, din Oradea.

Întrucât terenul are o formă atipică, fiind afectat și de zona de protecție infrastructură rutieră, care prevede retragerea construcțiilor la minimum 18 metri din axul drumului, specialiștii din cadrul CMUAT au considerat că investiția este oportună, dar este necesară elaborarea unui PUD și găsirea unei alte soluții privind amenajarea locurilor de parcare în afara zonei de protecție infrastructură rutieră. Corpul C1 va avea regimul de înălțime D+P+2E+3R+4R, iar corpul C2 va avea P+2E. Înălțimea parterului este de 3.00 m, iar a etajelor de 2.80 m. Proiectul prevede ca accesul auto să se realizeze direct din strada Clujului, fiind propuse 13 locuri de parcare în incinta viitoarei clădiri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Câmpia Turzii își cumpără autobuze hibride de 3 milioane de euro

Articolul următor

Spitalul “Leon Daniello”, finanțat cu 2,2 milioane de euro prin POIM

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share