Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara lansează un program de sprijin pentru mansardarea clădirilor din zona centrală a orașului

Primăria Timișoara vine în sprijinul proprietarilor de clădiri istorice prin elaborarea unei Strategii privind mansardarea podurilor din clădirile existente în zone protejate.

Pentru a crește șansele de reabilitare a fondului construit, această strategie vine în sprijinul proprietarilor interesați în ceea ce privește mansardarea clădirilor existente în zonele protejate, excluzând clădirile sau operele de artă declarate monumente istorice singulare și înscrise ca atare în Lista monumentelor istorice.

”Autorizarea lucrărilor de mansardare a clădirilor existente în zone protejate este admisibilă doar în situația în care starea structurii de rezistență și a finisajelor este conformă legislației în vigoare. În caz contrar, mansardarea este condiționată de reabilitarea structurii de rezistență și a fațadelor, măsură prin care autoritatea publică locală urmărește creșterea calității arhitectural-ambientale a patrimoniului construit.

Precizăm faptul că mansardarea va fi permisă doar în cazul în care aceasta nu va modifica regimul de înălțime al clădirii și nici aspectul acesteia, modificările fiind permise doar în interiorul podurilor existente.”, anunță cei de la Primăria Timișoara.

Posibilitatea de realizare a investiției are două variante: fie prin contribuția proprietarilor clădirii, fie prin aducerea unui investitor.

„Numeroși proprietari de clădiri aflate în zonele istorice protejate ale Timișoarei doresc să mansardeze aceste clădiri fie ca investiție comună a asociației, fie prin cooptarea unui investitor extern. Această strategie va crea contextul prin care proprietarii și asociațiile de proprietari vor putea să facă rost de fondurile necesare pentru reabilitarea atât a structurii de rezistență a clădirii, în cazul în care acest lucru este necesar, cât și a acoperișului și fațadelor”, a declarat primarul Timișoara, Dominic Fritz.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Metroul SA blochează “TGV”-ul Cluj – Ungaria

Articolul următor

Maramureșul va avea propria organizație de turism

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Începe „SAINT-GOBAIN NATIONAL TROPHY”

Saint-Gobain România dă startul unei noi ediții a „Saint-Gobain National Trophy”, o competiție adresată constructorilor, arhitecților și fațadierilor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share