Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PROMELEK XXI a adăugat 200 de locații noi pe harta stațiilor de încărcare a mașinilor electrice

Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, a pus în 2021 pe harta “benzinăriilor verzi” cca. 200 de stații de încărcare electrice, atât în spații publice, cât și în locații private, destinate mașinilor 100% electrice sau hybrid plug-in.

Potrivit afirmațiilor sale, anul trecut, PROMELEK XXI a furnizat cca. 200 de stații de încărcare lente și rapide. Astfel, vânzările companiei pe acest segment s-au triplat comparativ cu anul anterior, tendința pentru următoarea perioadă fiind, de asemenea, de majorare.

📷Bethlendi Tamás www.facebook.com/bitsphoto/

„Creșterea constantă a liniei de business destinată stațiilor de încărcare electrice va fi, și în acest an, influențată de multitudinea de proiecte în derulare, prin intermediul fondurilor guvernamentale și europene, unde coparticipăm oferind un pachet complet de consultanță în alegerea soluției, furnizarea și instalarea echipamentului prin parteneri acreditați. În anul 2022, mizăm pe o dublare a vânzărilor de astfel de produse”, a mai spus Károly Nagy.

Acesta a subliniat că preconizează o creștere alertă a pieței de stații de încărcare electrice, în linie cu majorarea parcului auto de mașini electrificate din România. Astfel, conform datelor APIA* (Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile), autoturismele din această categorie (fie 100% electrice, fie hybrid plug-in sau full hybrid) au raportat, la nivel de decembrie 2021, o cotă de piață de 15,5%, de 2,2 ori mai mare comparativ cu decembrie 2020 când era de 7,1%. Mai mult de atât, datele APIA arată că vânzările de autoturisme electrificate s-au dublat în 2021 (+109,1%) comparativ cu 2020.

Ce își doresc clienții atunci când aleg o stație de încărcare

În ceea ce privește tipul de stații de încărcare vândute de PROMELEK XXI, un procent important este destinat uzului rezidențial, urmat de cele pentru spațiile publice și parcările municipale. De asemenea, compania livrează și către proiecte de birouri și HoReCa, spații comerciale, parcări de autobuze sau biciclete electrice.

„În general, clientul rezidențial dorește o stație de încărcare lentă (AC), cu montaj pe perete, care să dețină protecție pe curent continuu DC de 6 mA (foarte important) și să aibă inclusiv conexiune remote pentru configurare și monitorizare  printr-o aplicație mobilă. În acest caz, prețul mediu ajunge la cca. 650 de euro”, a subliniat reprezentantul companiei.

Pe de altă parte, clienții comerciali sau cei publici își doresc stații de încărcare All In One, care dețin atât conectori de încărcare rapidă în DC, standard european Combo CCS și standard asiatic CHAdeMO pentru încărcare tip spot pe termen scurt, precum și conectori de încărcare lentă în AC, type2, pentru clienții care îți permit o încărcare pe termen mai lung.

Potrivit companiei, principalul factor de care trebuie ținut cont în alegerea unei stații este timpul pe care utilizatorul de vehicul electric îl poate aloca pentru procesul de încărcare. În funcție de acest aspect și de tipul de racord electric existent la locație, poate fi dimensionată varianta de stație lentă AC sau rapidă DC și puterea necesară.

Paul Sandor Photography

În ceea ce privește avantajele PROMELEK XXI pe piața de profil, Károly Nagy a subliniat că asigurarea consultanței complete în alegerea soluției și existența unui stoc permanent de produse ce atrage cu sine livrarea rapidă sunt principalele aspecte importante. De asemenea, de luat în seamă sunt și serviciile de instalare și mentenanță puse la dispoziție.

Printre principalele proiecte de referință ale companiei pe această nișă de business se numără instalarea de stații de încărcare la Sediul ELECTROMAGNETICA București, Spitalul Clinic JUDEȚEAN Cluj-Napoca, Primăria Cluj-Napoca – parking Mogoșoaia, PINK Post București, Depozit logistic VGP Timișoara, Stația de carburant ROMPETROL Corbeanca, etc.

Compania este distribuitor de stații de încărcare lente și rapide sub brandurile ABB, Schneider Electric, CIRCONTROL, EKOENERGETYKA, GEWISS, Legrand și altele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Turism în siguranță. A fost inaugurată baza Salvamont Sibiu în stațiunea Păltiniș

Articolul următor

Arobs propune dublarea capitalului social. O acțiune gratuită la una deținută

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share