Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turism în siguranță. A fost inaugurată baza Salvamont Sibiu în stațiunea Păltiniș

Începând cu 1 februarie 2022, salvatorii montani de la SALVAMONT Sibiu își pot desfășura activitatea în zona stațiunii Păltiniș și în întreg arealul Munților Cindrel cu eficiență sporită și în condiții mult mai bune datorită finalizării construirii bazei de salvare Salvamont Păltiniș și a dotării ei cu echipamente medicale.

Consiliul Județean Sibiu a finalizat construcția bazei de salvare SALVAMONT din stațiunea Păltiniș , care este funcțională de la începutul lunii februarie 2022. Investiția a fost posibilă datorită fondurilor guvernamentale nerambursabile, respectiv de la Ministerul Turismului, în baza admiterii proiectului depus, finanțare completată cu fonduri de la bugetul local al județului Sibiu. Contractul de finanțare cu Ministerul Turismului a fost semnat în data de 28 august 2019.

Clădirea bazei de salvare Salvamont Păltiniș este amplasată pe un teren cedat Consiliului Județean Sibiu de către Primăria Municipiului Sibiu, situat în vecinătatea Bazei sportive Șoimii Păltiniș în proximitatea intersecției drumului județean DJ 106 A Sibiu-Păltiniș cu drumul spre Șanta.

Baza Salvamont Păltiniș este structurată în subsol, parter și etaj, cu următoarele funcțiuni:

SUBSOLUL cuprinde sală mică de pregătire fizică a membrilor echipajelor de intervenție, un spațiu de depozitare pentru echipament, un garaj pentru autovehicule de intervenție și snowmobil, și o centrală termică.

PARTERUL este compus dintr-un hol de acces pentru turiști, fiind dotat cu locuri pentru așteptare, rastel pentru schiuri și grup sanitar, un spațiu de prim ajutor, 4 camere de cazare pentru echipele de intervenție, dotate cu baie cu dușuri.

La ETAJ  este sala de mese, care va putea fi folosită și ca spațiu pentru instructaj și alte activități, dotată cu oficiu pentru prepararea hranei, cămară pentru alimente și o mică magazie pentru materiale necesare instructajelor. De asemenea, mai sunt două spații de cazare, dintre care o cameră cu două paturi și o cameră cu 12 locuri (priciuri) dotate cu grup sanitar, wc, lavoar și dușuri.

În exteriorul clădirii a fost montat un panou de cățărare pentru antremanentul salvatorilor montani.

Valoarea totală a proiectului este de 3.415.169,09 lei cu TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zalăul va avea heliport de 1,8 milioane de euro

Articolul următor

PROMELEK XXI a adăugat 200 de locații noi pe harta stațiilor de încărcare a mașinilor electrice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share