Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premii de 40.000 de euro la competiția antreprenorială pentru liceeni „The Switch”

Edison, Grupul Educativa și Social Innovation Solutions au lansat împreună prima ediție a concursului „The Switch”, o competiție națională de soluții antreprenoriale adresată elevilor de liceu (clasele 9-11), pasionați de antreprenoriat, business sau tehnologie. Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac până pe 23 februarie.

Perioada de desfășurare a competiției este ianuarie – mai 2022 și cuprinde mai multe etape:

  • ianuarie – 23 februarie: înscrierile oficiale
  • 5-6 martie: finalele regionale
  • 18-20 martie: bootcamp weekend
  • 28 aprilie – 1 mai: marea finală

Elevii pot să se înscrie atât individual, cât și împreună cu alți colegi sau prieteni, în cadrul unei echipe de maximum trei persoane, de preferat din aceeași regiune. Vor fi desemnați drept câștigători participanții ce oferă soluții inovative pentru provocările lansate în competiție, premiate pe 3 categorii:

  1. O propunere business – se va premia soluția ce are la bază o afacere care poate schimba societatea în care trăim.
  2. O propunere tech – se va premia soluția ce pune accentul pe tehnologie.
  3. O propunere colaborativă – va fi premiată echipa formată din mai mulți participanți din alte echipe, ce vin cu soluții diferite și ajung la o idee inovatoare pentru marea finală.

Soluțiile câștigătoare vor fi premiate cu:

  1. 500 euro, dacă se califică în competiția regională (20 de câștigători/ 5 din fiecare regiune de concurs);
  2. 10.000 euro, dacă intră în competiția națională (3 câștigători).

Mai mult, participanții au șansa de a câștiga și alte premii oferite de parteneri ai proiectului, chiar dacă nu au ajuns în finală.

„Edison este locul de întâlnire a antreprenoriatului cu tehnologia și obiectivul nostru este să aducem elevii cât mai aproape de cele două domenii ale viitorului. Știm că tinerii sunt motivați de competiții, așa am gândit The Switch, concursul care să-i mobilizeze și să le stârnească cele mai creative, trăsnite, dar și utile și inovatoare idei. Căutăm soluții de business & tech sustenabile, care pot rezolva cele mai importante probleme ale societății. Multă baftă tuturor!”, declară Tudor Popescu, coordonatorul competiției The Switch și a Cluburilor Edison.

Fiecare participant înscris va primi un feedback detaliat din partea juriului care a făcut evaluarea, format din experți și mentori din organizații locale și naționale: antreprenori consacrați, experți în tehnologie sustenabilă și invitați surpriză, uniți de preocuparea pentru viitor și pasiunea pentru soluții noi și interesante. Printre aceștia se numără: Alina Burlacu, RBL; Cornel Amariei, inventator LUMEN; Indira Abdulvoap, CEO Logiscool și business mentor EA-The Entrepreneurship Academy; Alexandru Ghiță, Președinte Educativa Group, antreprenor; Olivia Vereha, Code4Romania; Alexandru Dancu, cercetător, Alumni Aspen România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Napoli Centrale s-a primenit. Cum arată acum

Articolul următor

Blue Air va afectuate zboruri pe ruta Oradea – Constanța din această vară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share