Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cemacon își ridică o fabrică nouă: 12 milioane euro

Producătorul de plăci ceramice are fabricile în Sălaj, dar este condus de la Cluj | Foto: Cemacon

Președintele producătorului de blocuri ceramice, Daniel Șologon, a anunțat investiția în o nouă unitate de producție amplasată în județul Sălaj, cu ajutorul fondurilor din Spațiul Economic European (SEE).

Cemacon a finalizat o etapă în derularea proiectului „Investing în a new eco-friendly ceramic coating production line”, cofinanțat în cadrul Mecanismului Financiar SEE 2014-2021, conform contractului încheiat cu operatorul de program Innovation Norway, organizație norvegiană specializată în proiecte internaționale pentru dezvoltarea de bune practici în domeniul eco‐business.

“Odată cu semnarea contractului de furnizare a echipamentelor aferente liniei de producție cu Sacmi Imola, liderul global în domeniul echipamentelor și instalațiilor utilizate în industria materialelor de construcții din ceramică arsă, avem certitudinea că vom implementa, în premieră în România, o tehnologie sofisticată, inteligență, care va genera simultan calitate la cel mai înalt nivel și eficientă energetică sporită.

Nouă fabrică, pe care o vom va edifica în Sălaj, se va constitui într-un nou reper în producția industrială, atât la nivel de eficientă operațională, cât și în ceea ce privește standardele de muncă pentru angajați. Echipamentele achiziționate reprezintă vârful de gamă din industrie la acest moment și se remarcă prin fiabilitate și versatilitate, linia de producție fiind echipată să producă atât înveliș ceramic, cât și elemente de placare pentru fațade”, a precizat Șologon.

Strategie “verde”, cu eficiență energetică

“Investiția, care va depăși 12 milioane de euro, se încadrează în promisiunea noastră de a produce inovație, de a demonstra că suntem deschizători de drumuri pe piața românească. Va fi un proces de producție prietenos cu mediul; vorbim de ecologizare continuă și transformarea activităților pe principiile producției Lean. Strategia noastră de dezvoltare pe termen lung este orientată spre protecția mediului în producție și eficiență energetică în utilizare”, explică oficialul Cemacon.

Un proiect derulat în cadrul programului “Dezvoltarea IMM-urilor în România”, încheiat cu Innovation Norway, în calitate de operator de program, s-a cifrat la 4,2 milioane de euro, cu o asistență financiară nerambursabilă de 1,9 milioane.

Proiectul se întinde pe 20 de luni și constă în punerea în funcțiune a unei noi linii de producție pentru înveliș ceramic prietenoasă cu mediul. Va fi ridicată o hală nouă, fiind instalate echipamente de ultimă generație, necesare celor șase etape de producere a învelișului ceramic, inclusiv două stivuitoare electrice.

Cemacon, liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania, e controlată de frații Adrian și Dragoș Pavăl, fondatorii Dedeman. Compania operează trei capacități de producție în Sălaj și a trecut în ultimii ani prin restructurarea creditelor neperformante, agreată cu banca finanţatoare, BCR. Societatea și-a mutat sediul administrativ din Sălaj în Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Soluție pentru îmbunătățirea calității la Cluj: locuințele sociale

Articolul următor

Dotări noi pentru centrul cultural de 3 milioane de euro din Beclean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share