Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două fabrici din Zalău și Satu Mare, automatizate pe bani europeni

Uzina sătmăreană își va crește productivitatea prin lustruirea automată a ansamblurilor metalice sudate | Foto: WSP

Fabricile West Side Production (WSP) Satu Mare și Composite Industries Zalău (CIZ) și  își vor automatiza producția cu ajutorul finanțărilor obținute prin proiectul Pan-European DIH² și a specialiștilor de la Transilvania Digital Innovation Hub.

TDIH a anunțat o finanțare de 496.000 de euro pentru două consorții românești selectate în apelul lansat de Pan-European DIH². Acestea sunt formate din câte o companie integratoare de soluții robotice și o fabrică românească. Ele au fost selectate pentru a realiza un experiment de inovare în vederea automatizării producției, cu scopul de a vinde soluțiile dezvoltate și altor fabrici cu același profil.

Cele două consorții selectate pentru finanțare

  1. InnoWest: Inno-Robotics (companie tehnologică din Cluj-Napoca) cu WSP – vor crește productivitatea prin lustruirea automată a ansamblurilor metalice sudate
  2. PreBots: Canonical Robots (companie tehnologică din Gijon, Spania) cu CIZ – vor îmbunătăți producția fibrei Pre-Preg cu ajutorul unor roboți colaborativi

Acestea implementează experimentele de inovare în perioada 1 februarie – 30 noiembrie și vor beneficia de mentorat tehnic și dezvoltare antreprenorială din partea experților TDIH și a celorlalți parteneri din proiect. În cadrul apelului de finanțare a DIH² au participat 70 de miniconsorții din Europa, fiecare formate din cel puțin o companie tehnologică și o fabrică, 10 dintre ele fiind din România. 15 au fost selectate pentru a obține finanțare, dintre care două sunt consorții românești.

TDIH își propune să continue eforturile pe plan regional și național, prin capacitățile și competențele de care dispune, pentru atragerea de finanțări în vederea digitalizării întreprinderilor mici și mijlocii și autorităților locale. DIH² este un proiect finanțat din programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene în baza unui acord de grant. Scopul său este de a crea o rețea sustenabilă de huburi de inovare digitală specializate în robotică.

Rețeaua este menită să faciliteze comercializarea și adopția pe scară largă a soluțiilor pentru producției agilă. TDIH, prin Transilvania IT Cluster Cluj, reprezintă proiectul în România și a facilitat atragerea beneficiarilor din țară. TDIH este primul centru de inovare digitală din țară recunoscut ca operațional de către Comisia Europeană.

Acesta acționează în Regiunea de Nord-Vest a României. Înființat acum cinci ani, a reușit să aducă sub aceeași umbrelă un parteneriat compus din clustere care reprezintă diferite industrii, trei universități, Institutul de Cercetare INCDTIM, alte organizații suport.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EnergoBit: “Ne batem și cu statele dezvoltate, și cu munca ieftină”

Articolul următor

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul HARGHITA – Top 10 companii cu capital mixt

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share