Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EnergoBit: “Ne batem și cu statele dezvoltate, și cu munca ieftină”

Furnizorul de soluții energetice se orientează pe procesele de automatizare și digitalizare în energie | Foto: EnergoBit

România trebuie să crească automatizarea rețelelor electrice și digitalizarea proceselor pentru a deveni competitivă atât față de țările dezvoltate energetic, cât și de cele care se bazează pe forța de muncă ieftină, susține Mihai Pop, director general al furnizorului clujean de soluții energetice.

“Afacerile noastre sunt obligate să aibă un impact cât mai mic asupra mediului, să se digitalizeze pe întreg lanțul de aprovizionare și de producție până la desfacere, și să introducă treptat elemente de inovare care să le permită să devină competitive în lupta cu celelalte state membre, dar și cu modele economice bazate pe forța de muncă ieftină. În contextul actual, tehnologia și capacitatea de inovare s-au dovedit esențiale în desfășurarea activității EnergoBit”, spune Pop, conform Mesagerul Energetic.

“România trebuie să profite de toate oportunitățile care au apărut și vor mai apărea, să elaboreze strategii coerente, performante, caracterizate de stabilitate, și să aibă o viziune clară și precisă care să o propulseze în cadrul țărilor dezvoltate din Europa. Avem oportunitatea de a dezvolta noi industrii, în special în domeniul resurselor regenerabile, de a crea noi locuri de muncă și de a genera valoarea adăugată în economie.

A devenit foarte clar pentru toată lumea că pandemia a accentuat necesitatea creșterii gradului de automatizare în rețelele electrice și a digitalizării proceselor. Este nevoie de date extrem de precise în timp real care să permită operatorilor de energie electrică să ia decizia corectă”, consideră oficialul EnergoBit.

Compania se axează pe proiecte de energie eoliană, solară și hidro. Printre marile proiecte în care a fost angrenată EnergoBit se numără antreprenoriatul general pentru lucrările din parcul eolian de la Fântânele (Dobrogea), cel mai mare parc eolian terestru din Europa, al cărui beneficiar este grupul CEZ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elite în Business 2021. Banat și Transilvania. Județul HARGHITA – Top 20 companii cu capital străin

Articolul următor

Două fabrici din Zalău și Satu Mare, automatizate pe bani europeni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share