Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

OVES Enterprise își deschide birou în Germania

Compania clujeană specializată în dezvoltarea de software și-a consolidat prezența pe piața germană prin deschiderea unui birou la München, investiție mijlocită de AHK România, următorul pas fiind Berlinul, capitala europeană a startup-urilor.

Mihai Filip, director executiv al OVES Enterprise, a văzut o oportunitate în colaborarea cu companiile mici si mijlocii care nu au acces la personal calificat și nici suficientă putere pentru a contracta companiile mari din industrie de pe piața din Germania. Strategia vizează dezvoltarea prin companiile partenere și prin angajații de la biroul din Germania.

„Informații cu privire la potențialul pieței și stakeholderi am obținut în cadrul workshop-ului “Discover digital Bavaria”, organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și de Invest in Bavaria, iar astfel ne-am conturat planul de acțiune. Parcurgem trei pași importanți: identificarea nevoii companiilor, câștigarea încrederii (avem birou și persoane de contact cu care să vorbească aceeași limbă), încheierea contractului.

90% din companiile care parcurg primii doi pași semnează cu noi. Timpul de la identificarea nevoii pană la contract s-a scurtat de la 3-6 luni la 1 lună, datorită urgenței de livrare a proiectelor. Ne ducem acolo unde este cerere, iar următorul pas este Berlinul, capitala europeană a startup-urilor”, a spus Filip.

AHK România sprijină investițiile în Germania prin consultanță preliminară gratuită și intermediere de contacte. „În calitate de reprezentanță a landului Bavaria în România, consiliem competent, de 20 de ani, companiile bavareze la intrarea pe piața din România, dar, cum arată exemplul OVES Enterprise, și companii românești care doresc să se extindă în Bavaria.

Observăm la companiile românești tot mai mult interes și potențial de a deveni active pe piețe externe și nu putem decât să ne bucurăm de această evoluție. Oferim suportul necesar schimbului de experiență și informații utile dezvoltării unei afaceri profitabile”, a declarat Sebastian Metz, director general al organizației.

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și cea mai mare cameră de comerț bilaterală din România. Aceasta numără 550 de firme membre și oferă companiilor o platformă de networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este partener al firmelor românești interesate de piața germană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Țintele Aeroportului Cluj: 7 milioane de pasageri și zbor transatlantic

Articolul următor

Poșta Română se digitalizează

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Romgaz repornește forajele la Caragele

Într-un comunicat al Ministerului Energiei se anunță faptul că Romgaz repornește forajele la Caragele. Investiția va depăşi 1…
Citeste mai mult

Vine Iarmarocul la Cluj

Peste 50 de meșteșugari, artiști, creatori locali, din toată România, a căror metodă de producție este complet sustenabilă,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share