Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un startup al Universității Tehnice, prezentat la reuniunea EUt+ de la Cartegena

O delegație a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) condusă de rectorul Vasile Țopa a participat la întâlnirea consorțiului Universitatea Europeană de Tehnologie (EUt+) organizată de Universitatea Politehnica din Cartagena (UPC).

Delegația UTCN a cuprins 13 membri, dintre care echipa de studenți formară din Vasile Danci, Alexandru Cîrlejan și Lavinia Fodor, a prezentat ideea inovatoare disSEApate. Aceasta a fost inclusă în finala competiției de startup-uri –la care au participat echipe de studenți de la cele opt universități partenere, în cadrul etapei proiectului INNO-EUt+.

Acesta vizează promovarea antreprenoriatului și stimularea competențelor antreprenoriale, intraprenoriale și inovatoare ale studenților, cadrelor didactice și personalului din cadrul EUt+, fiind coordonat la nivelul UTCN de către conferențiarul Ovidiu Stan. Un alt eveniment a fost EthiCo Intensive Study Program, proiect suport în cadrul Laboratorului de Cultură și Tehnologie, având ca tematică abordată conștientizarea problemelor de etică în relație cu ecologia și sustenabilitatea. Coordonatorul proiectului în UTCN este Silivan Moldovan.

Studenții celor opt universități s-au întâlnit pentru a stabili calendarul activităților din acest an, orientate spre creșterea notorietății EUt+ în rândul comunităților de tineri din alianță. Prima va fi prilejuită de Ziua Europei, din luna mai, când vor fi organizate evenimente de informare și conștientizare în fiecare campus din consorțiul EUt+. Evenimentul se va încheia cu o competiție ai cărei câștigători vor putea beneficia de o vizită într-una dintre universitățile partenere.

Dezbateri pe diploma unică europeană

La Cartagena s-au organizat acțiunile necesare sprijinului academic și urmărirea studenților în mobilitate, pregătirea documentelor de suport pedagogic pentru aceștia și organizarea suportului lingvistic înainte și în timpul mobilității. Studenții prezenți au fost consultați cu privire la aspectele legate de mobilități, mai ales din punct de vedere academic: cursuri, recunoaștere de credite, limba de predare.

O întâlnire importantă a fost cea dedicată unor noi clustere, în care s-au stabilit etapele-cheie pentru constituirea lor: schema logică de inițiere, hărți de mobilitate, modele, probleme operaționale. Ele vor fi organizate pe specializările Arhitecture, Industrial Engineering și Food Technology and Engineering, însă la întâlnire au participat cadre didactice și de la alte specializări, interesate de inițierea de colaborări.

Au avut loc discuții legate de ghidul de referință propus de Comisia Europeană pentru viitoarea diplomă unică europeană. În cadrul laboratorului comun pentru învățarea centrată pe student s-a discutat implementarea unui chestionar online pentru analiza nevoilor și experiențelor de formare a profesorilor.

Clujul va găzdui următoarea reuniune

Alte dezbateri s-au concentrat pe organizarea institutelor de cercetare EUt+, a biroului comun de cercetare EUT+ și aspecte legate de proiectul EUt +Extras. Institutul pentru Nanoștiințe și Nanotehnologii al EUT+ (EUTINN) a organizat a doua ediție a atelierului de lucru EUTINN.

Comitetul de conducere al EUt+, format din rectorii celor opt universități și din principalii reprezentanți, a avut întâlniri de lucru în care s-au discutat pașii următori în strategia de dezvoltare a Universității Europene de Tehnologie. Următoarea întâlnire de lucru va fi găzduită de UTCN în martie. Prin aderarea la alianța EUt+, UTCN se deschide spre spațiul european al educației și cercetării, în condiții de creștere a nivelului de calitate, performanță, atractivitate și competitivitate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Programul financiar de susținere a companiilor mari: Techventures Bank și EximBank asigură necesarul de lichidități pentru VELTRAVEL.RO

Articolul următor

Mobilitate Cluj-Napoca: "Tramvaiele noi trebuie să se succeadă o dată la 5 minute"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share