Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

O pictură a lui Ghenie s-a scumpit cu 50% în doi ani

Opera “Aripă” a crescut mult în valoare de la ultima sa licitare în România | Foto: Artmark

Lucrarea “Aripă” a băimăreanului Adrian Ghenie, exponent al Școlii de Artă de la Cluj, va avea, la o licitație din această lună, un preț de pornire cu 50% mai mare față de cel din 2020.

Trei generații de artiști contemporani își dau întâlnire într-un eveniment dedicat ultimului segment al artei: cei consacrați, celebrii Adrian Ghenie și Andrei Cădere, și cei actuali, creatori de Street Art și NFT-uri. Premiera “Licitației de artă postmodernă și contemporană”, inclusiv o secțiune de Street Art, va avea loc în 22 februarie, la Casa Artmark.

Creațiile semnate de Ghenie se vând la prețuri record la nivel internațional, însă nici piața românească de artă nu face excepție. Cel mai așteptat artist român contemporan în licitațiile de artă va fi prezent cu două opere. De la an la an, creațiile sale își sporesc valoarea. Opera „Aripă” a fost scoasă la licitație, în 2020, pentru prețul de pornire de 20.000 de euro, iar acum va începe licitarea ei de la 30.000 de euro.

Cea de-a doua lucrare a lui Ghenie este un portret deconcertant realizat în tehnica serigrafiei unui colaj și face parte din ciclul „Nevermore”.  Lucrarea „The Reaven”, semnată și numerotată dreapta jos, în creion, „Ghenie, 19/50”, are un preț de pornire de 1.000 de euro. Colajul face parte din aceeași celebră serie de autoportrete reimaginate de Ghenie. O lucrare din seria „Nevermore” a fost scoasă la licitație în 2021, fiind adjudecată pentru 17.000 de euro la Artmark.

În cadrul licitației sunt scoase la vânzare și două loturi de artă digitală realizate de artiști contemporani români, în format NFT. Este a doua oară când Casa Artmark organizează o licitație ce include o secțiune dedicată artei digitale în format NFT. Pentru prețul de pornire de 600 de euro, este scoasă la licitație lucrarea artistului pluridisciplinar Eurosadboy – „Ultra Feelings”. Piesa audiovizuală înfățișează consensul actual al umanității contemporane, îmbinând efectele vizuale 3D cu muzică pentru a crea o experiență digitală imersivă în universul meta.

Cea de-a doua lucrare digitală, în format NFT, ne propune să evadăm din cotidian într-un univers paralel, dar care ne creează o anumită stare de familiaritate prin incluziunea unor elemente specifice culturii anilor ’80 și ’90, dar în care domină tehnologia. „Station 1986” este realizată de Alexandrin Damascan și are prețul de pornire de 600 de euro. Operele celor trei generații de artiști contemporani pot fi vizionate online pe platforma Artmark sau la Palatul Cesianu-Racoviță, în regim gratuit.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Speed Rent ridică un ansamblu imobiliar de 54 de milioane de euro

Articolul următor

Trei documente privind cooperarea bilaterală cu Republica Moldova în domeniile comunicațiilor, cercetării și digitalizării, semnate de Marcel Boloș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share