Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Eșec în a doua licitație pentru centura Sighetului

A doua procedură de licitație publică pentru efectuarea studiul de fezabilitate a centurii rutiere a municipiului Sighetu Marmației, contract de 1,7 milioane de lei, a fost anulată.

Lucrarea estimată la 1,72 milioane de lei (sumă care conține TVA) urma să fie plătită în părți egale de Consiliul Județean (CJ) Maramureș și de Primăria Sighetu Marmației, conform 2M News. CJ a aprobat, încă din decembrie 2020, suma de 864.300 de lei pentru finanțarea a 50% din contract.

Prima licitație a început în mai 2021, fiind depusă o singură ofertă, de către asocierea Specialist Consulting București – Construct CDP Baia Mare, însă liderul de consorțiu nu a mai răspuns la cererile de clarificări, astfel că oferta a fost considerată neconformă în 4 noiembrie 2021.

Procedura de achiziție a reluată în 13 noiembrie 2021 (cu termen de depunere a ofertelor până în 22 decembrie 2021), însă în 9 februarie 2022 a fost anulată și relicitarea. Conform calendarului inițial, evaluarea tehnică a ofertelor trebuia făcută până în 22 aprilie 2022, dar decizia anulării a fost luată deja, nefiind depusă nicio ofertă admisibilă.

În 9 februarie 2022, CJ Maramureș a reintrodus (pentru a treia oară) în licitație publică acest contract, publicat vineri, 11 februarie, pe platforma de licitații publice, data de depunere a ofertelor fiind până în 14 martie 2022. Deși nu a avut succes cu primele două încercări, CJ Maramureș nu a schimbat nimic în condițiile contractuale, introducând contractul cu aceleași condiții (financiare și tehnice).

Conform contractului, studiul și obținerea avizelor și acordurilor necesare construcției trebuie finalizate în șase luni de la semnarea contractului, însă în suma de bani oferită proiectantului este cuprinsă și o perioadă de un an în care acesta trebuie să asigure asistența tehnică pentru depunerea cererii de finanțare a execuției efective a proiectului.

Proiectul vizează realizarea a 15 km de centură rutieră, care va face legătura cu două drumuri naționale (DN 18 şi DN 19), precum și cu viitorul pod peste râul Tisa. Banii alocați vor fi recuperați din fondurile europene aflate la dispoziția României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
eVOTE

Fondatorul AROBS Transilvania Software, personalitatea anului în tehnologie

Articolul următor

TeraPlast va returna ajutorul de stat în cinci ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share