Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Undă verde din Camera Deputaților pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții (BEI), de 305 milioane de euro, în vederea realizării Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj.

Inițial, acesta a fost adoptat de Guvernul României. Estimarea administrației județene este că investiția de 500 de milioane de euro din Florești va fi realizată în cel mult șapte ani, implementarea sa fiind asigurată prin Ministerul Sănătății.

Terenul a fost predat de forul județean către Ministerul Sănătății pentru a se putea obține de către România, prin intermediul executivului, finanțarea europeană necesară. Ulterior, Comisia Europeană a aprobat o investiție de 47 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru construirea și dotarea SRU Cluj.

Unitatea sanitară cu șapte niveluri – subsol, parter și cinci etaje, va avea 849 de paturi, 19 săli de operație și va dispune de o tehnologie avansată, astfel încât să fie asigurate servicii medicale de urgență la cele mai înalte standarde. Acesta va beneficia de un heliport și va avea 1.396 de locuri de parcare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ACI, Socot și Simacek au reluat revitalizarea culoarului Someșului

Articolul următor

Make IT in Oradea lansează ediția a doua a Bright Labs Incubator

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share