Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru companii din Transilvania, premiate la BVB Awards

Directorul general Alexandru Stânean a luat două premii pentru activitatea TeraPlast | Foto: BVB

Companiile BRK Financial Cluj și TeraPlast Bistrița au obținut câte două premii la gala performerilor de pe piața de capital din 2021, organizată de Bursa de Valori București. Printre laureați s-au mai numărat Banca Transilvania (BT) și BT Capital Partners (BTCP), ambele din Cluj-Napoca.

TeraPlast s-a impus la categoriile emitentul cu cea mai mare creștere a lichidității în 2021 și la cea mai bună comunicare cu jurnaliștii, iar BRK, la cel mai mare randament pentru investitori al unei companii din indicele BET-XT și la cel mai activ intermediar pentru creșterea lichidității.

BT a fost considerată drept cea mai tranzacționară acțiune pe piața principală a BVB, iar BTCP, cel mai activ intermediar pe ambele pieței ale BVB. Coordonatorul pieței de capital a acordat, în cadrul BVB Awards, 17 premii pentru rezultatele obținute de cele mai performante companii listate, companii de brokeraj, fonduri de pensii private sau de investiții.

„Am încheiat anul 2021 cu mai multe companii la cota bursei, noi instrumente financiare disponibile investitorilor, mai mulți investitori de retail și o mai mare deschidere a populației față de investițiile la bursă. Ne menținem obiectivul de a crește lichiditatea și de crește reprezentativitatea bursei în economie. Avem premise foarte bune și ne bazăm pe un interes ridicat al companiilor pentru finanțarea prin bursă” – Adrian Tănase, director general al BVB

„Aceste premii sunt unele simbolice, adevaratele premii au fost primite cu ocazia fiecărei listări, a fiecărui plasament privat de succes, a ofertelor publice, și au fost oferite direct de către toți cei care fac parte din acest ecosistem numit piață de capital” – Radu Hanga, președinte BVB.

BVB a încheiat 2021 un nou vârf pentru lichiditatea medie zilnică pentru toate tipurile de instrumente financiare (79 de milioane de lei), valoarea tranzacțiilor cu toate instrumentele financiare a depășit anul trecut pragul de 20 de miliarde de lei, iar capitalizarea companiilor locale listate pe ambele piețe a atins cel mai înalt nivel din istorie, respectiv 160 miliarde de lei.

23 de companii s-au listat la cota bursei în 2021 și au atras finanțări de 234 milioane euro, iar valoarea celor 45 de emisiuni de obligațiuni și titluri de stat listate anul trecut au depășit 1,8 miliarde euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Centru spa și fitness pentru animale, la Universitatea de Științe Agricole

Articolul următor

Jysk a deschis un magazin în Aiud, județul Alba: al 114-lea în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share