Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centru spa și fitness pentru animale, la Universitatea de Științe Agricole

Instituția de învățământ superior din Cluj-Napoca a achiziționat, cu 31.000 de euro, un bazin de hidroterapie care poate fi folosit pentru hidromasaj și ca bandă de alergat destinată animalelor.

Aparatul de ultimă generație achiziționat din fondurile proprii ale USAMV suplimentează dotările disciplinei chirurgie și anestezie terapie intensivă din cadrul Facultății de Medicină Veterinară.

Deținătorii de animale de companie, în special câini, vor putea apela la specialiștii fizioterapeuți ai facultății în vederea programării pentru ședințe specifice, recomandate în cazul a numeroase afecțiuni. Noul bazin poate fi utilizat la hidroterapie, ca bandă de alergat sau pentru hidromasaj, prin intermediul unui dispozitiv special.

”La fel ca oamenii și animalele suferă din cauza diferitelor patologii ale cotidianului, creșterea în greutate, inactivitatea, precum și îmbătrânirea, dar și ca urmare a apariției unor leziuni sau predispoziții de rasă ce pot duce la durere în timpul mișcării.

Un bazin de hidroterapie face sesiunile de recuperare excepționale, dar și sigure pentru câini, este stimulată funcția de locomoție. Ca metodă de fizioterapie, hidroterapia este superioară terapiilor clasice”, a declarat Mădălina Dragomir, specialist în anestezie și acupunctură veterinară al USAMV.

Aici se pot efectua și alte proceduri, între care acupunctură, magnetoterapie, laserterapie, aplicabile mai multor specii de animale: cai, câini, pisici, iepuri, șinșile, arici, porcușori de Guineea, veverițe, porumbei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cerere enormă de chartere la Cluj. “Traficul spre Tunisia se va dubla”

Articolul următor

Patru companii din Transilvania, premiate la BVB Awards

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share