Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pandemia de coronavirus nu a scăzut numărul de contracte de muncă din Timiș

Grupul metalurgic cu fabrică la Zalău îi vrea ca viitori angajați pe elevii și studenții din Transilvania I Foto: Tenaris

Județul Timiș a trecut relativ ușor peste pandemie în ceea ce privește numărul de angajați. Nu au fost concedieri colective, care să fi dus la o explozie a șomajului, arată datele Inspectoratului Teritorial de Muncă.

În ciuda problemelor și a blocajului din domeniul economic, datorate pandemiei de Covid, datele ITM Timiș arată că piața muncii s-a menținut stabilă, în comparație cu anul 2019, înainte de pandemie, numărul contractelor active s-a menținut la aproximativ 300.000 de angajați. Nu au fost înregistrate disponibilizări semnificative.

Mai mult, necesarul existent de noi angajați a existat, fiind aduse persoane din alte județe, dar și din alte țări, extracomunitare.

De asemenea, pentru a menține stabilitatea pieței muncii din județul Timiș, am sprijinit angajatorii în a aduce forță de muncă din județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Argeș, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, județele din zona Moldovei, precum și din afara comunității europene (Serbia, Republica Moldova, Vietnam, Sri Lanka, Nepal etc.) pentru a acoperi necesarul de forță de muncă”, am mai aflat de la ITM.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universal ridică un centru welness și spa de 4 milioane de euro la Zalău

Articolul următor

O societate clujeană a blocat la CNSC rezultatul licitației pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Lugoj – Craiova

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share