Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Două baze sportive în Valea lui Mihai și Sânmartin și o sală de sport la Ștei

Potrivit lui Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în județul Bihor vor fi construite două baze sportive în Valea lui Mihai și Sânmartin și o sală de sport la Ștei.

Bazele sportive vor fi prevăzute cu teren pentru fotbal, dar și un teren multifuncțional pe care se vor putea derula activități sportive precum handbal, baschet, volei și tenis. Utilizatorii vor avea la dispoziție și vestiare moderne.

De asemenea, ambele obiective de investiții sunt prevăzute și cu camere pentru arbitri în cazul competițiilor, cameră tehnică, cabinet medical, birou, magazii pentru materiale sportive, grupuri sanitare pentru spectatori dar și o cameră pentru părinți/ protocol/VIP.

Printre alte dotări ale bazelor sportive amintim băncile de rezervă de câte 14 scaune pentru rezerve și antrenori, gradene pentru 500 de spectatori, dar și locuri în gradene pentru 20 de persoane cu dizabilități locomotorii, tabela de marcaj, și instalație pentru iluminat nocturn.

Obiectivele de investiții au totodată prevăzute prin proiect și spații de parcare pentru utilizatori.

Cele două baze sportive au primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în valoare totală de 21 de milioane de lei. În urma finanțării aprobate prin Ordin de ministru va fi demarată procedura de achiziție publică pentru a identifica un constructor. După această procedură va putea fi demarată construcția, termenul finalizării lucrărilor fiind de un an.

Sala de sport de la Ștei va avea un teren cu dimensiuni de 9m x 18m și dotări specifice precum spaliere, bănci de gimnastică, dar și panouri de baschet. De asemenea, pentru a asigura condiții optime pentru utilizatori, sălile sunt prevăzută cu 4 vestiare, câte 2 pentru băieți, respectiv fete, care să permită schimbarea elevilor din două clase fără interacțiune. Vestiarele sunt dotate cu dușuri și grupuri sanitare.

Totodată este prevăzut și un vestiar cu grup sanitar dedicat profesorului de educație fizică, un depozit pentru materiale sportive dar și un cabinet medical pentru prim ajutor.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a alocat 3 milioane de lei pentru această investiție, iar termenul de finalizare este de mai puțin de un an.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul aquaparkului din Șimleu, inspirat de Nymphaea

Articolul următor

Contractul pentru lotul Biharia – Chiribiş ar putea fi reziliat pe cale amiabilă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share