Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectul aquaparkului din Șimleu, inspirat de Nymphaea

Șimleuanii s-au inspirat din succesul proiectului public din Oradea | Foto: Nymphaea

Autoritățile locale din orașul Șimleu Silvaniei au solicitat expertiza parcului acvatic public Nymphaea pentru noul obiectiv pe care îl au în vedere pe bani europeni.

Primarul Cristian Lazăr a precizat că are în plan un aquapark în oraș, asemănător cu cel din Oradea, însă nu pe pe locul Ștrandului Broscărie, conform Sălajul Liber. Coordonatorul Nymphaea, Liviu Andrica, a efectuat o vizită în oraș pentru a analiza oportunitatea realizării unui astfel de obiectiv.

„La ora actuală nu am nimic concret, dar avem acest proiect pentru construirea unui aquapark. A fost domnul de la Nymphaea să discutăm pe acest subiect”, a declarat edilul Șimleului.

Comuna Crișeni, de lângă Zalău, a anunțat un proiect similar, de 16 milioane euro, inclus în Strategia de Dezvoltare a Județului Sălaj și preconizat din fonduri europene. Un proiect de parc acvatic a fost propus în comuna Bobota, neconcretizat. În localitatea vecină Șimleului, Pericei, administrația locală a început prospecțiunile pentru apă termală, cu care vrea să alimenteze un centru de tratament și relaxare.

Obiectivele termale din județ se află într-o situație delicată: constructorul Erbașu a cerut intrarea în insolvență a Băilor Boghiș, stațiune deținută de Elena Udrea și de familia Stanca, pentru o datorie de 6,6 milioane de lei, iar Broscăria este concesionată unui investitor privat pe 49 de ani, cu posibilitate ulterioară de cumpărare.

Județele din regiune sunt mult mai avansate în acest domeniu. La Băile Figa (Bistrița-Năsăud), va fi dat în folosință Legacy, complex de 5 milioane de euro, funcțional pe tot parcursul anului. Băile din orașul Beclean se duelează astfel cu marile complexe termale din București (Therme) și Oradea (Nymphaea), odată cu concretizarea noilor proiecte Legacy și Centrul de Zi (5 milioane de euro).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Unde investim în imobiliare în 2022? Cluj, Brașov, Sibiu, Oradea

Articolul următor

Două baze sportive în Valea lui Mihai și Sânmartin și o sală de sport la Ștei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share