Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Taxiurile cu geamuri fumurii, permise la Cluj

Companiile clujene de taximetrie au reușit să impună introducerea mașinilor cu geamuri fumurii, prin modificarea legislației.

“În 9 martie anul trecut m-am întâlnit cu președintele Comisiei de transport din Camera Deputaților, Ciprian Șerban. Am vorbit atunci despre modificarea legii 38, art. 67, care ne împiedica să introducem în serviciu mașini cu geamuri fumurii, o prevedere aberantă având în vedere faptul că aproape toți constructorii echipează standard cu acest tip de geam.

A fost votată modificarea legii 38, iar după publicarea în Monitorul Oficial putem face, în sfârșit, agrearea la Registrul Auto Român”, a precizat Ioan Pugna, vicepreședintele Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania.

AMTT a contractat recent Casa de Avocatură Câmpan & Timonea pentru a deschide proces împotriva Primăriei Cluj-Napoca (PCN), instituție care nu permite permite taximetrelor accesul fără client pe benzile dedicate transportului în comun. De asemenea, Clubul Taximetriștilor din Cluj-Napoca (CTCN) se opune restricției de circulație pe benzile dedicate transportului în comun dacă nu au clienți.

Primarul Emil Boc a anunțat că taximetriștii și operatorii de transport județean au voie să circule pe patru benzi dedicate mijloacelor de transport în comun în oraș, dar nu și Uber sau Bolt, nefiind asimilate ca fiind transport public. Acum taximetrele pot circula pe arterele Titulescu, Ferdinand, Calea Florești, Independenței cu două condiții: dacă au client și fără îmbarcare / debarcare pe banda de autobuz.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

The CEE Summit - 8th edition: With a special focus on Environment, Social and Governance

Articolul următor

Caroli Foods Group a încheiat un parteneriat cu Globalworth în Pitești Industrial Park

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share