Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mediciniștii clujeni au reabilitat cu 2 milioane euro un cămin vechi de 60 de ani

Unitatea de cazare din Campusul Hasdeu a fost ridicată în anii ’60

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu Cluj a dat în folosință Căminul 7, din Complexul Studențesc Hasdeu, după o reabilitare și modernizare de 9,6 milioane de lei, din fonduri proprii și de stat, lucrări care au durat o jumătate de an.

“Băiatul meu a urmat studiile universitare în Anglia și acolo nu aveau condiții mai bune decât în acest cămin. Avem un studiu și pentru amplasarea de panouri fotovoltaice pentru a ne produce energia termică necesară, vom ajunge și noi o universitate “verde”. Am început reabilitatea și la alte două cămine pe care le avem. Vom facilita și accesul la restaurantul studențesc prin amplasarea a două puncte de lucru în Observator și Hasdeu și un sistem de comenzi online.

O investiție importantă o va reprezenta Centrul de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului, pe care îl ridicăm în apropiere, de 20 de milioane de lei, pe care o realizăm din fonduri proprii. Să vedem cum primim aprobările, pentru că demersurile acestea durează cel puțin un an”, ne-a mărturisit rectorul UMF, Anca Buzoianu.

Lucrările la Căminul 7 au început în februarie 2021 și au fost finalizate în noiembrie. Noua de capacitate de cazare grupează 178 de studenți în cele 89 de camere. Căminul dispune de oficii pentru prepararea mesei și spălătorii cu echipamente noi pe fiecare cele patru etaje, de trei săli de lectură de câte 22 de locuri. Inițial, studenții locuiau patru în cameră, iar pe fiecare culoar erau două băi comune.

Prin recompartimentare fiecare cameră are acum două paturi și baie proprie. Căminul este dotat cu sală de sport cu aparatură performantă, dispensar medical studențesc, centru de consiliere psihologică și orientare profesională. Accesul se face prin tag-uri și videointerfon, clădirea fiind dotată cu instalații de supraveghere video și detectare efracție, sisteme de detectare, semnalizare și alarmare la incendiu.

“Noi o considerăm o investiție de suflet, nu una logistică, pentru că investim în viitorul nostru, iar fiecare student trebuie să se simtă bine în cămin. Din valoarea totală a investiției, 8,5 milioane de lei au fost destinate lucrărilor de construcții și instalații, diferența o reprezintă costul mobilierului și dotărilor. Fiecare cameră a fost prevăzută cu baie proprie, frigider, birouri pentru fiecare persoană, conexiune la internet de mare viteză”, a precizat Valentin Mudura, directorul administrativ al UMF Cluj.

Accesul în căminul modernizat va fi posibil din anul universitar 2022-2023. Chiria lunară în căminele UMF este de 190 de lei la camera de 4 persoane, de 370 de lei la camera de 2 persoane și de 590 de lei la garsonieră, tarif care include și utilitățile. UMF deține 2.500 de locuri de cazare în nouă cămine situate în campusurile Observator și Hasdeu, dar și pe str. V. Babeș, acestea fiind ocupate integral.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Moșia Chindia va intra cu livrările pe zona Transilvaniei

Articolul următor

Din 26 februarie, Oradea va avea un spital unificat, cu 1.946 de paturi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share