Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hipermarketurile din Maramureș fac donații pentru refugiații ucraineni

Mai multe complexe comerciale din județ vor spriji cu alimente, apă și alte produse refugiații care ajung aici în urma declanșării războiului din Ucraina.

“Vom avea o discuție și cu primarii din Maramureș, astfel încât să evaluăm la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale resursele care pot fi disponibilizate pentru situația pe care o avem. Voi lua legătura și cu Banca de Alimente. Sunt deja hipermarketuri care și-au exprimat intenția de a sprijini acțiunile autorităților locale fie cu alimente, apă sau cu alte tipuri de produse, astfel încât să sprijinim oamenii care sunt într-o mare nevoie în acest moment”, a precizat liderul județean Ionel Bogdan.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit pentru a discuta despre adoptarea și implementarea măsurilor necesare sprijinirii refugiaților din Maramureș: camparea lor, hrana oferită, gestionarea urgențelor medicale. La Sighetu Marmației este pregătită o tabără de triere pe stadionul municipal, unde vor fi instalate corturi de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș, special amenajate.

Ulterior refugiații vor fi duși spre spații de cazare adecvate împreună cu familiile lor. Cazarea pentru cetățenii ucraineni, partea de alimentație, îmbrăcăminte, medicamente, produse de igienă și produsele necesare pentru traiul zilnic vor fi asigurate de Consiliul Județean (CJ). Pentru partea de cazare au fost identificate 4.000 de locuri identificate. La nivelul CJ a fost constituit un grup de lucru – o celulă de criză, care va intra în contact cu asociațiile nonguvernamentale și cu factorii interesați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare” se face cu fonduri europene

Articolul următor

Certificat Well Health & Safety pentru Amera Tower

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share