Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare” se face cu fonduri europene

Lucrările la incubatorul de afaceri „Cresc Oradea Mare”, care va funcţiona în clădirea fostului spital de neurologie, sunt în plin proces de execuție. Proiectul în valoare de 12 milioane de lei este realizat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR).

Până în prezent, au fost executate lucrări la refacerea șarpantei și desfacerea tencuielilor, fiind în curs de execuție şi fundațiile pentru extinderea clădirii. Simultan, se lucrează la instalațiile din întreaga clădire.

Denumit „Cresc Oradea Mare”, incubatorul de afaceri va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele. Proiectul urmărește dezvoltarea unui incubator de afaceri într-o clădire neutilizată, situată pe str. Louis Pasteur nr. 28 (clădirea fostului Spital nr. 5), cu o suprafață utilă de 2.200 mp, aflată în proprietatea Municipiului Oradea.

În urma reabilitării clădirii, se va amenaja spațiul de desfășurare a activității de incubare cuprinzând în total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 spații de lucru în open space, 6 ateliere – spații suport pentru firmele incubate, săli de evenimente și training. La demisolul clădirii se vor amenaja: 2 birouri pentru incubare, 6 ateliere – spații suport pentru firmele incubate, sală de ședințe, sala serverelor, grupuri sanitare, depozite, punct termic. La parter au fost prevăzute 6 birouri pentru incubare, 2 birouri administrative, 1 loc de luat masa, o sală de training modulară (capacitate maximă 49 de locuri), grupuri sanitare și depozit. La etaj au fost prevăzute 7 birouri pentru incubare și un open space de aproximativ 180 mp pentru rezidenți, o sală de evenimente/ședințe modulară, cu o capacitate maximă de 120 locuri și grupuri sanitare.

Pentru amenajarea incubatorului s-au prevăzut dotări minime pentru buna desfășurare a activităților rezidenților. Astfel, s-a propus achiziționarea de mobilier, echipamente IT, infrastructura pentru monitorizarea clădirii, acces pe bază de cartele și dotarea atelierelor cu echipamente specifice activităților din domeniul creativ.

Lucrările executate de către SC Conpila SRL (lider de asociere) și Inselma SRL (în calitate de asociat) au început în luna decembrie, durata de execuție fiind de 18 luni, iar valoarea contractului de 11.974.433,27 lei fără TVA. Finanțarea investiției este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Axa prioritară: 2 Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1B Incubatoare de afaceri. Proiectul „Promovarea antreprenoriatului creativ prin dezvoltarea incubatorului de afaceri: Cresc Oradea Mare” este implementat Primăria Municipiului Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, pentru proiectul cod SMIS 122936.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drum Asfalt și Trameco sunt la 75% cu lucrările la parcarea Sălii Polivalente

Articolul următor

Hipermarketurile din Maramureș fac donații pentru refugiații ucraineni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share