Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CFR Infrastructură oferă sprijin refugiaților care ajung în Transilvania

Compania națională de transport a organizat circulația trenurilor și activitatea în gări pentru fluxul de refugiați | Foto: CFR SA

Compania națională CFR Infrastructură a anunțat că personalul său din Regionala Cluj a pregătit condițiile necesare pentru preluarea refugiaților din Ucraina.

“Prima familie refugiată din Ucraina în tranzit prin Gara Cluj-Napoca (GCN) a călătorit la Viena, mama cu doi copii și bunica. Tatăl și bunicul au rămas acasă… Le mulțumesc celor care sunt de serviciu în Gara Cluj pentru solidaritate, empatie și omenie”, a spus Vasile Nicu Rafa, șeful GCN.

“Personalul feroviar din stațiile feroviare Socola și Iași, de pe Regionala CF Iași, Sighetu Marmației și Cluj-Napoca, din Regionala CF Cluj, dar și din București Nord asigură condițiile necesare preluării persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc, în aceste zile, în România”, a informat conducerea CFR SA.

Din punctul de vedere al transportului feroviar, legătura cu orașul Chișinău (Republica Moldova) este asigurată de perechea de trenuri InterRegio 401/402, care circulă în relația directă Chișinău – Iași – București Nord și retur, iar pe relația Chișinău – Socola și retur, perechea de trenuri IR 1051/1052.

“Tot personalul feroviar din gările Socola, Iași, Sighetu Marmației și Cluj, asigură, în aceste zile, îndrumare și asistență tuturor călătorilor ucraineni sosiți în gări, până la preluarea acestora de către autoritățile locale. Persoanele refugiate care sosesc în București Nord vor fi imediat preluate de personalul de pază al gării, până la sala de așteptare, spațiu destinat special acestora, unde vor beneficia de apa și hrană până la preluarea de către Direcția Generală de Asistență Socială București.

Pe toată perioada staționării în Gara de Nord, persoanele refugiate vor primi inclusiv asistență din partea reprezentanților Primăriei București și a reprezentanților organizații nonguvernamentale, prin intermediul punctului de informare, amenajat în fața biroului de informații, de pe peronul central.

Prin difuzoare vor fi transmise informații în limba engleză, în legătură cu existența spațiului amenajat în sala de așteptare, pentru persoanele refugiate, și a punctului de informare, unde există voluntari care vorbesc limba ucraineană și pot oferi informații suplimentare. Prin personalul feroviar din gări vom asigura, în această perioadă, îndrumare și asistență tuturor pasagerilor sosiți din Ucraina, astfel încât împreună cu autoritățile locale și centrale să putem gestiona în cele mai bune condiții fluxul de pasageri”, susțin reprezentanții CFR SA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Iluminat inteligent la Sebiș - Arad

Articolul următor

Startup-urile din Cluj și Brașov, în topul național al atragerii de finanțare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share