Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Este gata proiectul tehnic al Centrului Integrat de Transplant

Proiectul tehnic aferent construirii viitorului Centru Integrat de Transplant de la Cluj (CITC) a fost finalizat.

Inițiativa forului administrativ județean vizează edificarea primului centru de transplant din țară ce integrează facilitățile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic, renal. Toate circuitele, spațiile și funcțiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu.

Dispus pe 11 niveluri, dintre care patru de subsol, edificiul medical ultramodern va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de imagistică și urgențe, laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona de terapie intensivă cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport.

Acesta va avea 280 de paturi pentru pacienți și 176 de locuri de parcare. Cu o valoare estimată la 200 de milioane euro, proiectul viitorului CITC este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR. „Îmi doresc să păstrăm acest ritm intens de lucru, astfel încât în cel mai scurt timp posibil să putem lansa licitația de execuție și să demarăm lucrările”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ConfStar își montează panouri solare pentru eficiență energetică

Articolul următor

SPLT, Urbana și Locato primesc compensații pentru încălzirea cu gaz

Citește și:
Citeste mai mult

Comuna Căbești Bihor – Smart Village

Comuna Căbești a primit distincția „Best Smart Village Project” pentru proiectul „Căbești Smart School”.   Premiul „Best Smart…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share