Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SPLT, Urbana și Locato primesc compensații pentru încălzirea cu gaz

Operatorii locali SPLT Brașov, Urbana Sibiu și Urban-Locato Locato Sfântu Gheorghe vor beneficia de fonduri pentru compensarea costurilor necesare încălzirii pe bază de gaze naturale.

Fondurile totale pentru cei trei operatori din Transilvania sunt cele mai mici din această tranșă și nu depășesc 200.000 de lei. Electrocentrale Constanța va primi 10,2 milioane, Thermoenergy Group Bacău 4,9 milioane, iar Servicii Comunale Rădăuți, 2,1 milioane.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a celei de-a patra tranșe, de 17,6 milioane de lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din decembrie 2021 și ianuarie 2022, potrivit cererilor depuse de primării până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în tranșe. Pentru decembrie, municipiile Constanța și Rădăuți vor primi în total 6,2 milioane de lei.

Pentru ianuarie, 11,4 milioane de leu sunt repartizați operatorilor din Bacău, Brașov, Constanța, Sfântu Gheorghe și Sibiu. Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare, iar în perioada ianuarie-februarie au mai fost acordate subvenții de 90 milioane de lei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Este gata proiectul tehnic al Centrului Integrat de Transplant

Articolul următor

Auchan își reamenajează complexul Iris Cluj. Va avea două accese

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share