Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Silcotub folosește transportul multimodal pentru livrările europene

Tenaris a decis să reducă substanțial transportul rutier în favoarea celui feroviar | Foto: LKW

Fabrica de țevi din Zalău va apela pe scară extinsă la transportul feroviar în vederea expedierii produselor sale în statele din Vestul Europei. 

“Parteneriatul nostru cu LKW Walker, început în 2019, ne ajută să facem pași importanți spre îndeplinirea angajamentului de a reduce emisiile de CO2 cu 30% până în 2030. Anul trecut, 760 de camioane dedicate au plecat dinspre Zalău către diferite destinații din Germania, Belgia și Marea Britanie, folosind transportul multimodal.

Acesta înlocuiește transportul clasic, pur stradal, cu o combinație mai prietenoasă cu mediul, și anume mixul de transport stradal – feroviar”, conform conducerii societății. Grupul metalurgic Tenaris, deținătorul fabricii din Zalău, a semnat anul acesta un memorandum de înțelegere cu companiile Saipem și SIAD pentru a începe faza de proiectare a unei instalații de captare și utilizare a dioxidului de carbon.

Unitatea va fi construită la fabrica Tenaris de la Dalmine (Italia). Proiectul vizează captarea a 30 tone CO2 / zi produse de centrala termoelectrică. CO2 captat prin intermediul tehnologiei brevetate de Saipem va fi utilizat ulterior de SIAD în industria alimentară și a băuturilor, pentru culturi, în tratarea apei, prelucrarea metalelor și ca gaz refrigerant cu impact redus asupra mediului.

Tehnologia se bazează pe un proces enzimatic inovator utilizat pentru captarea CO2 și permite utilizarea căldurii reziduale, evitând utilizarea substanțelor toxice folosite în alte procese. Acordul dintre cele trei companii este structurat în mai multe etape, dintre care prima va fi un studiu de fezabilitate.

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în industriile energiei, mecanică și auto. În România, grupul Tenaris are unități de producție la Zalău, Călărași, Câmpina, cu 1.700 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SIF Hoteluri SA pune la dispoziția refugiaților locuri de cazare în hotelurile sale

Articolul următor

Clujul vrea să obțină independența energetică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share