Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marile festivaluri ale Clujului se implică în convoiul umanitar spre Ucraina

Principalele festivaluri din Cluj-Napoca s-au alăturat unei comunități la nivel local care va gestiona trimiterea de ajutoare umanitare către zona de conflict din Ucraina.

“Războiul de lângă România fură vieți omenești și distruge sute de mii de familii. Peste 1 milion de oameni au plecat până acum din Ucraina, în timp ce alții au rămas în țara lor măcinată de război. Refugiații și cei rămași au nevoie de ajutoare, alimente, apă, medicamente, haine, adăposturi sigure, liniște și pace.

Prima misiune este la Cernăuți, acolo unde Primăria a cerut ajutorul României pentru a-i trimite un convoi cu echipamente și materiale necesare. Fondurile strânse prin biletele de solidaritate vor deveni astfel achiziții pentru cei nevoiași”, a anunțat Ioana Chereji, PR manager al Untold Festival.

Comunitatea Un Singur Cluj (USC) este o mișcare din care fac parte mai mulți operatori culturali din oraș acre își dorește să ajute și să fie alături de Ucraina. Aceasta a lansat biletul de solidaritate, prin care oamenii pot dona pentru cauze umanitare. Există patru tipuri diferite de bilete, care valorează 10 lei, 50 lei, 100 lei și 500 lei, și pot fi cumpărate online.

USC a îndemnat la solidaritate și la unirea tuturor forțelor pentru bine. Mișcarea a luat naștere în pandemie, în 2020, pentru a ajuta comunitatea medicală în lupta împotriva coronavirusului. Festivalurile Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF, Untold, organizații și instituții locale sunt implicate în acest demers.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nou operator pentru zborul Cluj – Atena. Animawings debutează în iunie

Articolul următor

Ordin de începere pentru drumul Cluj – Sălaj reziliat cu Kiat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share