Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ordin de începere pentru drumul Cluj – Sălaj reziliat cu Kiat

Consiliul Județean (CJ) Cluj a emis ordinul de începere a lucrărilor de 12 milioane de euro, predând constructorului amplasamentul în vederea continuării și finalizării lucrărilor rămase neexecutate din cadrul proiectului pentru șoseaua care merge spre Sălaj. 

Acestea vizează modernizarea și reabilitarea Drumului Județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii (38 km). Sectorul începe în dreptul localității Chinteni, traversează Deușu, Băbuțiu, Șoimeni, Panticeu, Recea Cristur și Căprioara, și se termină la intersecția cu DJ 108B. Durata noului contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare este de un an și jumătate, termen care curge de la data emiterii ordinului de începere, două luni urmând a fi alocate actualizării proiectului, iar 16 luni, execuției.

„Vom relua lucrările de modernizare a acestui drum județean care deservește partea nordică a Zonei Metropolitane Cluj, un areal intens circulat. Acest drum face legătura și cu Drumul Bistriței, un alt proiect major de infrastructură derulat de CJ cu fonduri europene, astfel încât de pe urma acestei investiții va avea de câștigat o zonă mult mai extinsă”, apune Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului, începând de la fundaţia drumului, în zonele unde se impune acest lucru, şi încheind cu două straturi de asfalt (binder, strat de uzură). Proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările au o valoare de 52 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, finanțarea lor fiind asigurată atât din fonduri europene și de la bugetul CJ. Vechiul contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean 109A, încheiat cu societatea Kiat Group Construct, a fost reziliat din cauza nerespectării de către aceasta a clauzelor contractuale asumate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Marile festivaluri ale Clujului se implică în convoiul umanitar spre Ucraina

Articolul următor

Aeroportul Maramureș își turează motoarele la destinații și frecvențe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share