Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul Maramureș își turează motoarele la destinații și frecvențe

Compania din Republica Moldova și-a reluat zborurile din România către Milano | Foto: HiSky

Compania aeriană HiSky Europe reia zborurile către Italia, iar Tarom va avea o frecvență de cinci zboruri pe săptămână de pe Aeroportul Internațional Maramureș (AIM).

Tarom va opera zboruri la București cu cinci frecvențe pe săptămână, din 28 martie: plecări la 13:50 sau 17:00 din Otopeni, respectiv la 15:40 sau 18:50 din Tăuții-Măgherăuș. Unii pasageri propun însă modificarea orarului pentru a nu fi nevoiți să zboare la București din Satu Mare sau Cluj-Napoca.

“Cel mai bun program a fost cel de 06:00 din Baia Mare și 21:40 din București, zilnic. Eu trebuie să iau hotel ca să pot să ajung la destinație. Bani în plus și timp pierdut”, atenționează o pasageră. Cursele reluate de HiSky către Milano Bergamo vor avea o frecvență de două ori pe săptămână, din 4 martie. Conducerea AIM a precizat că revizuirea condițiilor de călătorie poate fi revizuită de către Ministerul Afacerilor Externe.

La început de an, HiSky a anunțat suspendarea temporară a curselor sale de pe AIM, din cauza pandemiei și a numărului insuficient de pasageri. “Cursele Bergamo Milano sunt suspendate din cauza numărului mic de pasageri, iar cele spre Londra vor fi reluate imediat ce compania primește autorizație de zbor în Marea Britanie”, preciza Ionuț Carabă, director de marketing al AIM.

Operatorul aerian din Republica Moldova și-a anunțat, în toamnă, intenția de a demara pe pe AIM zboruri externe spre Milano, Londra și Paris. HiSky a fost singura companie înscrisă pentru schema de ajutor de stat de 800.000 de euro, aprobată de Comisia Europeană pentru AIM. Aceasta mai operează de pe aerogările din Chișinău, Iași, Cluj, Satu Mare, Târgu-Mureș.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ordin de începere pentru drumul Cluj – Sălaj reziliat cu Kiat

Articolul următor

Hotelul Griff s-a primenit. Cum arată acum restaurantul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share