Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nou operator pentru zborul Cluj – Atena. Animawings debutează în iunie

Compania aeriană Animawings va relansa, din vară, ruta de la Cluj-Napoca spre capitala Greciei, operată înainte de pandemie de Aegean Airlines și Wizz Air.

Animawings va începe operarea de zboruri regulate sezoniere din 17 iunie, o dată pe săptămână, acestea fiind programate până în 23 septembrie. Este a șaptea destinație din Grecia confirmată de Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), după Creta – Chania și Heraklion, Mykonos, Rhodos, Skiathos, Zakynthos.

Aeroportul Internaţional Eleftherios Venizelos (AIEV) este situat la 25 km de centrul Atenei, fiind cel mai tranzitat din Grecia, cu 25 milioane de pasageri anual. Legătura aeriană care se stabileşte de pe principalul aeroport regional al României va aduce și posibilități de conectivitate pasagerilor spre întreaga lume.

„Atena este unul dintre cele mai importante hub-uri aeriene din regiune, o opțiune eficientă și rapidă pentru pasagerii care vor să ajungă în destinații din Asia de Sud și Orientul Mijlociu. Apreciem reluarea conectivității cu Atena, iar faptul că o nouă companie aeriană a decis deschiderea acestei rute operate anterior de pe AIAIC în 2019 reprezintă un nou vot de încredere cu privire la potențialul de trafic existent în aria de acoperire”, a declarat David Ciceo, directorul general al AIAIC

AIEV este câștigătorul premiului pentru cea mai bună aerogară din Europa la categoria 25-40 de milioane de pasageri anual, acordat de organizația ACI Europe 2021, la Geneva. Tot atunci AIAIC a fost desemnat, în premieră, drept cel mai bun aeroport din Europa la categoria sub 5 milioane de pasageri.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autorizațiile de construire se dau în 10 zile în Sălaj

Articolul următor

Marile festivaluri ale Clujului se implică în convoiul umanitar spre Ucraina

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share