Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șimleul s-a propus pentru un program de cartografiere digitală

Ministrul cercetării, inovării și digitalizării a primit din partea administrației din orașul Șimleu Silvaniei propunerea de includere a localității din Sălaj în viitorul proiect pilot de cartografiere care va fi demarat la nivel național.

Marcel Boloș (foto) a dezbătut cu reprezentanții administrației publice din Șimleu transformarea digitală care va trebui implementată în acest sector. Concluzia celor două părți a fost că există o oportunitate de modernizare a administrației prin simplificarea relației cu cetățenii, a fluxurilor și procedurilor și de a evita transpunerea birocrației actuale de pe hârtie în format digital.

“Urmărim simplificarea interacțiunii cetățenilor cu instituțiile publice inclusiv o economisire a timpului, care se traduce în realocarea eficientă a activităților  funcționarilor.

Am propus Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării ca prin Autoritatea pentru Digitalizarea României să selecteze Primăria Șimleu Silvaniei ca parte a viitorului proiect-pilot de cartografiere a activităților ce pot fi digitalizate în folosul cetățeanului.

În urma interoperabilizării bazelor de date, activitățile ce țin de eliberarea autorizațiilor de construire, eliberarea extraselor de carte funciară sau transferul bunurilor mobile (vânzarea și cumpărarea autovehiculelor) se vor afla la un clic distanță”, a detaliat edilul șimleuan Cristian Lazăr.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Auchan își reamenajează complexul Iris Cluj. Va avea două accese

Articolul următor

Florica Chiriță a devenit primul președinte femeie al unei Camere de Comerț din România, fiind aleasă în fruntea organizației din Timiș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share