Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tenaris și-a digitalizat controlul și monitorizarea la Zalău

Grupul industrial Tenaris a demarat mai multe proiecte împotriva poluării în Sălaj | Foto: Silcotub

Combinatul de țevi din Sălaj a raportat introducerea unor tehnologii care vor contribui la o eficiență mai mare a activității și la protecția mediului.

“După eforturi constante, colegii noștri din departamentul Environment & Maintenance din Zalău au digitalizat procesele interne de control și monitorizare. Poate că pare o schimbare mică pentru noi, însă, este o susținere considerabilă pentru mediul înconjurător.

Prin digitalizarea acestor procese vom reuși să salvăm 15.000 de pagini de hârtie pe an, reprezentând doi copaci pe an și 250 kg de CO2 anual”, estimează conducerea TenarisSilcotub.

Conducerea grupului a anunțat mai multe măsuri pe care le va lua în vederea protejării mediului înconjurător. Fabrica din Zalău va apela pe scară extinsă la transportul feroviar pentru expedierii produselor sale în Europa, reducând din ponderea celui exclusiv rutier.

Un alt proiect, de data aceasta în Italia, vizează captarea a 30 tone CO2 / zi produse de centrala termoelectrică, utilizate ulterior în industria alimentară și a băuturilor, pentru culturi, în tratarea apei, prelucrarea metalelor și ca gaz refrigerant cu impact redus asupra mediului.

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în industriile energiei, mecanică și auto. În România, grupul Tenaris are unități de producție la Zalău, Călărași, Câmpina, cu 1.700 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rombat a reprezentat industria automotive a României în Polonia

Articolul următor

Tinerii agricultori locali, îndrumați de USAMV și Banca Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Energie verde la sediul DGASPC Bihor

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de luni, 15 iulie, un proiect de hotărâre privind instalarea…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share