Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

15 ONG-uri și instituții școlare din Bihor, finanțate cu 106.400 lei prin Fondul Științescu

La Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei, un maistru mecanic, îi va îndruma pe liceeni să realizeze conversia de la motor termic la electric a unui Logan. Un grup de profesori de la Liceul Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd împreună cu elevii lor vor fabrica săpunuri și creme „bio”. La Buntești, o învățătoare, vrea să îi ajute pe copiii din comună să exploreze lumea roboticii și a programării cu ajutorul kiturilor LEGO.

Aceste inițiative educaționale, dar și multe altele au fost alese prin concurs de un juriu independent format din persoane cu experiență în diverse domenii corelate cu științele exacte. Concursul de proiecte a fost lansat pe data de 22 decembrie 2021, la care au concurat 19 aplicanți cu idei dintre cele mai diverse care au vizat îmbunătățirea educației STEM. Dintre acestea, 15 proiecte educaționale vor fi finanțate cu 106.400 lei prin Fondul Științescu Oradea – ediția a IV-a.

Activitățile sunt gratuite și se desfășoară în acest an în perioada martie – iunie în mai multe orașe, comune și sate din județul Bihor, toate având ca scop să facă știința mai atractivă pentru copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani. Lista completă a activităților finanțate se găsește aici.

Programul este implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea și Centrul EUROPE DIRECT Oradea, finanțat de Romanian American Foundation, susținut de Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijinul donatorilor individuali și al finanțatorilor locali: Vernicolor, Fundația Elena Neagu, Golde Oradea, Qubiz, Decitex RO, VPK Packaging Salonta, Creatopy, Smartware, Sema Express, Nidec Oradea, Inter Broker de Asigurare, Vulcri, Accesa.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tinichigeria SRL a modernizat garajele Transurbis

Articolul următor

Theta Furniture își deschide showroom-uri la Timișoara și Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share