Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul face strategia de economie circulară a României

Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară și Mediu (IRCEM) Cluj-Napoca a predat Guvernului României proiectul de strategie în domeniu pe care îl propune la nivel național.  

Laszlo Borbely, consilier de stat în Guvernul României a precizat că țara noastră avea o strategie pentru economie circulară. A avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului de asistență tehnică inițiat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă care vizează finalizarea strategiei naționale pentru tranziția la economie circulară și a planului de acțiune aferent.

Proiectul este susținut financiar prin Direcția Generală Sprijin pentru Reforme Structurale a Comisiei Europene (DG Reform) și realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

“Există un proiect de strategie realizat de IRCEM pe care Departamentul l-a transmis spre consultare ministerelor. Acesta va fi revizuit și de o echipă de experți din cadrul unui consorțiu selectat de DG Reform. Termenul pentru finalizarea și aprobarea strategiei prin act normativ este strâns, septembrie 2022.

În perioada următoare va fi nevoie de o strânsă colaborare interinstituțională și implicare a mai multor stakeholderi pentru finalizarea documentului și adoptarea unei strategii adecvate pentru tranziția României la economia circulară”, a explicat Borbely.

IRCEM a realizat asemenea strategii pentru mai multe localități din Transilvania. Acesta este o organizaţie constituită sub formă de think-tank de cercetare, domeniile sale fiind dezvoltare socială şi sustenabilitate comunitară; educaţie și instruire, antreprenoriat și economie circulară; dezvoltare durabilă și protecția mediului; cercetare-dezvoltare-inovare; internaţionalizare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antifrauda, Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței, control la benzinării

Articolul următor

„O nouă eră pentru finanțele digitale”: BNR a aprobat achiziția de către Elrond a Twispay, care deține prima licență de e-money din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share