Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antifrauda, Protecția Consumatorilor și Consiliul Concurenței, control la benzinării

Mai multe structuri de control ale statului au declanșat acțiuni de verificare pe lanțul comercial al carburanților din România.  100 de echipe de inspectori sunt implicate în aceste controale. 

“În baza dispoziției date de prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, privind activarea imediată a instituțiilor de control și verificare a situației generate de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți, ministrul finanțelor, Adrian Câciu, a solicitat Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) demararea unei ample acțiuni de verificare a pieței combustibilului din România.

Echipele DGAF, alături de comisari din cadrul Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și reprezentanți ai Consiliului Concurenței, vor verifica întreg lanțul comercial, adică atât stațiile de vânzare a carburanților, cât și distribuitorii en-gros, antrepozitele fiscale, precum și companiile implicate. Acțiunea se va desfășura în toată țara, cu un număr inițial de 100 de echipe, iar efectivul de inspectori ANAF va fi alocat dinamic, în funcție de informațiile obținute și de situația din teren”, conform ANAF.

Mai multe lanțuri de retail de combustibil au majorat prețurile, în 9 martie, cu până la 11,10 lei/l de benzină, mii de șoferi formând cozi la stațiile de carburant de pe teritoriul României.

“Prețul petrolului a scăzut miercuri cu până la 17%, după ce Emiratele Arabe Unite și Irak, membre ale OPEC, au declarat că vor sprijini creșterea producției, compensând unele dintre întreruperile de aprovizionare cauzate de sancțiunile aplicate petrolului rusesc de către SUA după invazia rusească în Ucraina”, conform unui raport al agenției de brokeraj BRK Financial Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru companii din Transilvania, prinse în indicii BET

Articolul următor

Clujul face strategia de economie circulară a României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share