Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mesaj dur pentru Europa, de la Cluj: “Ne paște o criză alimentară severă dacă nu luați măsuri!”

Europarlamentarul din Cluj a evaluat la fața locului starea agriculturii din țara vecină

Războiul din Ucraina și Brexitul pot duce la o criză alimentară în lipsa unor măsuri ferme, avertizează europarlamentarul Daniel Buda.

În cadrul Comisiei Agri de la Bruxelles a avut loc un schimb de opinii privind perturbarea comerțului cu cartofi de sămânță între UE și Regatul Unit. De la 1 ianuarie 2021, acești cartofi din Marea Britanie nu mai sunt importați către UE.

Regatul Unit nu este obligat să aplice măsurile de protecție a plantelor din UE. De la 1 iulie, la o jumătate de an după Brexit, a renunțat la importul de cartofi de sămânță din UE în Regatul Unit. Au existat perturbări ale comerțului și s-a ajuns la o destabilizare a industriei cartofilor de sămânță pe piața UE.

Ca vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul European, Buda a atras atenția asupra unei potențiale crize alimentare dacă nu se vor lua măsuri imediate în producția și comerțul cartofilor de sămânță în UE.

Agricultura din Ucraina, la pământ

Oficialul clujean a cerut să se ia în serios situația din Ucraina: acolo există posibilitatea de a se lucra pământul, temperatura este una benefică, însă situația devine tot mai îngrijorătoare.

“Mi se pare că trăiți într-o bulă legat de ceea ce înseamnă războiul din Ucraina. Am fost acolo cu ajutoare și nicio palmă de pământ nu este lucrată. Deși acolo se puteau lucra pământurile în această perioadă pentru că temperatura o permitea. Deci ne va paște o criză alimentară severă în perioada următoare.

Dvs, la comisie, stați blocați în niște hârtii, vă gândiți că poate o să vină o boală în UE. O să vină foametea în UE,dacă nu sunteți conștienți și nu luați măsurile necesare și suficiente”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Fabricantul de acoperișuri din țiglă metalică Blachotrapez va începe, până în primăvara lui 2023, producția la alte două unități.

Blachotrapez își construiește două noi fabrici: Baia Mare și Ploiești

Articolul următor

Parteneriat între Facultatea de Protecția Mediului din Oradea și Direcția Silvică Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share