Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rombat, liderul pieței locale de baterii auto, obține certificarea Q1 Ford, care atestă standardul de excelență

  • Rombat Bistrița a devenit furnizor Ford Craiova în 2017
  • În 2018, producătorul român de baterii auto a obținut certificatul IATF 16949:2016

 

Bistrița, 17 martie 2022: Rombat, liderul pieței locale de baterii auto, a primit  astăzi, certificarea “Furnizor Q1 Ford”, care confirmă standardele de înaltă calitate, capabilitate sisteme, performanță în garanție și la livrare precum și încadrarea în criteriile stricte de management al calității și al mediului. Standardul de excelență plasează producătorul român de baterii auto în ”clubul de elită” al furnizorilor Ford și constituie un reper pentru proiectele de dezvoltare viitoare ale Rombat.

Statutul Q1 Ford atestă standardul de excelență ca furnizor OEM și  plasează Rombat în clubul de elită al furnizorilor Ford, ceea ce reprezintă o recunoaștere directă a concentrării echipei Rombat pe calitatea produselor sale și promptitudinea livrărilor.  Certificarea aduce, totodată, confirmarea că standardele de lucru implementate deja în compania noastră sunt la cel mai înalt nivel, în acord cu strategia de dezvoltare dar și cu nevoile pieței în care activăm, intern și internațional”, a declarat Alin Ioaneș, CEO Rombat.

Certificarea este acordată  de producătorul Ford furnizorilor ce demonstrează excelența, dincolo de îndeplinirea standardului IATF 16949:2016 (standardul internațional pentru sistemele de management al calității din industria auto -n.n.). Statutul se acordă în urma unui proces complex de audit, care ia în calcul cinci domenii importante, printre care se numără performanța superioară continuă și gradul de satisfacție al clienților.

”Suntem bucuroși să avem alături de noi un furnizor precum Rombat, care nu este doar foarte cunoscut la nivel local, ci și foarte respectat. Rombat lucrează ca furnizor al fabricii din Craiova din 2017, iar certificarea Q1 Ford acordată anul trecut este o dovadă clară a profesionalismului de înalt nivel al companiei Rombat dar și a îndeplinirii unei liste lungi de cerințe cheie, care sunt obligatorii pentru atingerea acestui statut”, a declarat Josephine Payne, Președinte al Ford România și director al fabricii Ford din Craiova.

Placheta, reprezentând certificarea Q1 Ford, a fost înmânată CEO-lui Rombat, Alin Ioaneș, de către Bereczki Zsolt, Interior/Electrical STA Engineer (STA- Supplier Technical Assistance) Ford,  în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Rombat Bistrița, în prezența managementului companiei.

Statutul de Furnizor Q1 demonstrează că Rombat atinge excelența în mai multe domenii-cheie din industria noastră: calitate, capabilitate sisteme, performanță în garanție și performanță în livrare. Mai mult decât atât, în cadrul acestui proces s-a obținut din partea Ford și validarea proceselor MP&L ( Material Planning &Logistics), ca ultim pas în obținerea calificării ca furnizor Q1. Procesul de imbunătățire continuă presupune monitorizarea continuă a nivelului indicatorilor ce au stat la baza certificării dar și încadrarea în standardele actualizate permanent de Ford”, a declarat Angela Lușcan, director Logistică Rombat.

Rombat a fost nominalizat furnizor pentru Ford Craiova în 2017, iar în 2018 a obținut certificatul conform International Automotive Task Force – IATF 16949:2016, cerință obligatorie pentru a fi furnizor pentru producția de automobile.

Standardul IATF 16949:2016, împreună cu cerințele specifice clienților OEM și standardul ISO 9001:2015 definesc sistemul de management al calității pentru furnizorii din industria automobilelor.

 

Despre Rombat:

SC Rombat Bistrița este singurul producător integrat 360O de baterii auto din România și lider al pieței locale, din 1997. Fondată în urmă cu peste 40 de ani, în 1980, ”Acumulatorul Bistrița” și-a schimbat denumirea în 1991, devenind SC Rombat SA. Compania a fost deținută de stat până în 1996 când, în urma privatizării, a fost cumpărată de angajați. În 2012 Rombat Bistrița a fost preluată de Metair International Holdings Cooperatief U.A., parte a grupului Metair Investment Limited. De-a lungul timpului, Rombat a produs și vândut baterii auto în peste 40 de state, de pe 4 continente. Compania are un parteneriat strategic de peste 25 de ani cu Dacia Renault iar în 2017 a devenit furnizor pentru Ford Craiova. În 2021 compania a obținut certificarea Q1 Ford, care atestă standardul maxim de excelență ca furnizor OEM.

În 2022, ca urmare a unui demers consolidat de construcție de brand și redefinire a valorilor, compania își reafirmă rolul în piața românească și internațională, ROMBAT poziționându-se astfel ca “bateria care mișcă economia”.

www.rombat.ro

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Municipalitatea din Zalău va urgenta constructorii să termine proiectele contractate, unele dintre companii având procente modeste.

Apel la finalizarea marilor proiecte ale Zalăului. Unele au ajuns abia la 33%

Articolul următor

Creșă modernă inaugurată la Negrești – Oaș, prima după 30 de ani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share