Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ferma Cojocna a început producția de ulei presat la rece

Universitarii clujeni își lărgesc gama de produse obținute la stațiunile de cercetare din județ | Foto: USAMV

Uleiul presat la rece produs de Universitatea de Științe Agricole (USAMV) la Ferma Cojocna s-a concretizat în parteneriat cu societatea Tera Moiad.

Instituția clujeană de învățământ a concretizat un sortiment de ulei extravirgin de floarea-soarelui. Acesta este produs de USAMV din semințe cultivate în ferma proprie Cojocna, fiind prelucrat și ambalat de Tera Moiad Măeriște.

Societatea din județul Sălaj este membră a Fermelor Ecologice Silvania – Cooperativa Agricolă. Livrările se fac la magazinele USAMV și la retailerii Home Garden, Băcănia Bun, Clusa Gourmet, Mariflor, Agropan.

“Vinurile casei”, prezentate la Ro-Wine

Pe de altă parte, USAMV va lansa cinci etichete de vinuri albe: Sauvignon Blanc, Traminer Roz, Riesling Italian, Pinot Gris, Eruditus. Acestea sunt produse la stațiunea viticolă Apoldia Maior (județul Sibiu).

Prezentarea lor se va face la International Wine Festival of Romania, care are loc în weekend, la Cluj-Napoca. La Ro-Wine s-au înscris 50 de de producători din întreaga lume, magazine de specialitate, importatori. Încasările din vânzarea de bilete vor fi direcţionate către ajutorarea refugiaţilor din Ucraina.

Total
6
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) reactivează cursele spre patru aerogări din Marea Britanie, Germania și România.

Aeroportul Cluj va avea zboruri către Marea Neagră

Articolul următor

#SEEmipim2022TrendReport | MIPIM returned to Cannes for largest real estate event since 2019

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
6
Share