Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proiectantul Science Campus va câștiga 3 milioane €

Premiul cel mare pentru proiectarea Science Campus Cluj (SCC) se ridică la 12,8 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA)
Noul hub va fi amplasat lângă clădirile CREIC și TEAM | Foto: CIP

Premiul cel mare pentru proiectarea Science Campus Cluj (SCC) se ridică la 12,8 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Primăria Cluj-Napoca (PCN), Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) și Ordinul Arhitecților din România – Transilvania (OAR-T) au lansat concursul internațional de soluții. Autoritate contractantă este PCN, în asociere cu UBB. Scopul concursului este de a selecționa, în vederea atribuirii contractului de proiectare, cea mai bună soluție pentru ansamblul urban destinat cercetării, educației și antreprenoriatului.

Situat în zona Lomb, în vecinătatea celor două clădiri ale Cluj Innovation Park (CIP) – CREIC și TEAM, ansamblul se înscrie în strategia municipiului de a dezvolta o infrastructură puternică pentru educație, cercetare, inovare și transfer tehnologic. Misiunea SCC este de a deveni un pol regional de tehnologie, cercetare și dezvoltare, industrii creative, cultură și artă.

„Acest proiect vine să confirme dimensiunea de cercetare, dezvoltare a Clujului și va aduce orașului nostru o serie de beneficii. Printre acestea se numără: salarii mai mari la nivel de oraș, menținerea resursei umane valoroase acasă. Proiectul va atrage bani europeni și va dezvolta profilul Clujului fundamentat pe economia cunoașterii”, a declarat primarul Emil Boc.

“Vrem să devină un brand al orașului”

„UBB  are forța academică și datoria de a oferi un avantaj competitiv, în forma unei specializări inteligente sustenabile, orașului, Transilvaniei și țării, InfoBioNano4Health (IBNH). Mai precis utilizarea informaticii, biotehnologiilor / științelor vieții și nanoștiințelor / nanotehnologiilor pentru sănătatea populației și a mediului.

Acest demers a fost recent susținut și printr-un credit de dezvoltare a UBB de către European Investment Bank. Noi suntem deja universitatea cea mai prezentă în CIP. Mă bucur să contribuim prin IBNH la demersul PCN de a crea acolo SCC, care extinde componenta academică în zona de „citizen science”.

Vom crea astfel un ecosistem modern al orașului de generare a cunoașterii prin cercetare avansată, de utilizarea a cunoașterii prin inovații în beneficiul oamenilor și de diseminare a cunoașterii prin educație formală și nonformală. Așteptăm ca acest concurs să aducă pragmatism și creativitate, iar realizarea lui să devină imagine a orașului”, a declarat Daniel David, rectorul UBB.

Procedură de negociere fără anunț de participare

„Ne dorim un concept de amenajare unitar care va asigura legătura firească dintre cele două componente care alcătuiesc ansamblul urban SCC”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Concursul organizat de către OAR este public, în o singură fază, deschis pentru țările Uniunii Europene, Spațiului Economic European, Confederația Elvețiană. Contractul de servicii de proiectare va fi atribuit concurentului câștigător, după o procedură de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

JURIU

arh. Lars Gylling
arh. Maya Halevi
arh. Alexandra Demetriu
arh. Liviu Ianăși
arh. Vlad Gaivoronschi
arh. Daniel Șerban
arh. Cătălin Trandafir – OAR Transilvania
Andreea Mureșan – reprezentant PCN
Cristian Litan – reprezentant UBB

PREMII

I: 12,8 milioane lei, fără TVA
II: 247.500 lei, cu TVA
III: 123.750 lei, cu TVA

* Valoarea maximă a serviciilor de proiectare atribuite în urma concursului

CALENDARUL CONCURSULUI

Vizită sit: 16 aprilie
Data limită proiecte: 15 iunie
Jurizare proiecte: 19 iunie – 22 iunie
Desemnare câștigător: 23 iunie

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Sinziana Oprea_Colliers

Dedeman a cumpărat 14,5 hectare de teren în Timișoara

Articolul următor
Fabrica de mezeluri CIA Aboliv din Cluj a ajuns la o capacitate zilnică de producție de 100 de tone, după investiții de 4,5 milioane de euro.

Cea mai mare fabrică de mezeluri din Transilvania produce 100 de tone pe zi

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share