Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Câciu și Chesnoiu, în vizită la TeraSteel și TeraPlast. “Vom asigura un mediu sustenabil”

Delegația guvernamentală a vizitat fabricile din grupul bistrițean | Foto: TeraPlast

O delegație guvernamentală a vizitat fabricile TeraPlast și TeraSteel. Antreprenoriatul, inovarea și dezvoltarea sustenabilă au fost dezbătute.

Delegația a fost condusă de miniștrii finanțelor – Adrian Câciu și agriculturii – Adrian Chesnoiu. Ei au fost primiți de Cosmin Pătroiu – CEO TeraSteel (producție de panouri termoizolante), Alexandru Stânean – CEO TeraPlast (țevi și granule).

“Am discutat mult cu oamenii de afaceri, fermierii, micii antreprenori, autoritățile locale. Toți au încredere în potențialul României de a depăși aceste momente complicate. Singura condiție: statul să se țină de programele de finanțare a economiei, în special a companiilor mici și mijlocii.

Am reținut acest mesaj și îi asigur pe antreprenori că, împreună cu toți colegii de la Ministerul Finanțelor, suntem concentrați să finalizăm ghidurile de aplicare ale celor patru programe de sprijin pentru companiile românești. Acestea sunt IMM Prod – industrializarea economiei, Rural Invest – finanțarea afacerilor din mediul rural, Garant Construct – construcții, Innovation – invenții și inovații.

Sunt convins că de la Bistrița vom avea mulți solicitanți pentru aceste programe ce însumează 7,5 miliarde de lei. Vom fi pregătiți să finanțăm și proiecte pentru afacerile din zona montană și pentru agricultorii bistrițeni. Sunt oameni harnici și corecți și merită tot ajutorul de care au nevoie”, a menționat Câciu.

PNRR și Anghel Saligny, în dezbatere județeană

„Privim viitorul nostru în România cu încredere. Ne dezvoltăm, ne implicăm în comunitățile în care trăim și asigurăm, atât cât putem noi, un mediu sustenabil pentru generațiile viitoare. Am demonstrat că se poate, avem expertiza necesară, avem echipe extraordinare” a spus Pătroiu.

Cu acest prilej, au fost ridicate ridicând problemele domeniului ce necesită rezolvare rapidă. S-au prezentat idei inovatoare, perspective de dezvoltare și soluții pentru mediul antreprenorial. O altă întâlnire a fost cu primarii din județ.

“S-a discutat aplicat, dezbătându-se aspecte importante pentru continuarea dezvoltării județului. S-a pus accentul pe investiții necesare pentru fiecare zonă, de care oamenii au cu adevărat nevoie și încurajarea tinerilor să rămână acasă”, a spus președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan.

Au fost discutate proiectele incluse în Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Guvernul a decis o suplimentare a bugetului cu 10 miliarde de lei, până la 65 de miliarde. S-au dezbătut Planul Național de Redresare și Reziliență, recomandări pentru buna gestionare, aplicarea proiectelor pentru finanțare. Delegația a participat și la o slujbă în satul Budești-Fânațe, oficiată de părintele Benedict Bistrițeanul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Daniel Metz, președintele companiei NTT DATA Romania, a primit titlul de doctor honoris causa al Academiei Forțelor Terestre (AFT) Sibiu.

Președintele NTT DATA Romania, doctor honoris causa la Sibiu

Articolul următor

BusinessMark | Sectorul evenimentelor: restricțiile s-au ridicat, ce urmează?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share