Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clusterul Cluj IT se implică în angajarea refugiaților în companiile digitale

Andrei Kelemen mizează pe oportunitățile de lucru și de formare pentru refugiații ucraineni | Foto: Business Review

Cluj IT Cluster (CITC) și-a asumat rolul de facilitator și agregator pentru companiile digitale. Acestea sunt deschise sprijinirii cetăţenilor ucraineni în căutare de oportunităţi profesionale, cel puţin temporare.

CITC s-a alăturat inițiativei europene Portalul Oportunităților Digitale, un instrument dezvoltat de către European Digital SME Alliance. Organizația umbrelă reunește 40.000 de companii digitale.

Aceasta a creat platforma publică Jobs & Skills for Refugees. Companiile digitale europene vin în sprijinul refugiaților din Ucraina prin portalul de centralizare a oportunităților de angajare şi formare în IT pentru refugiați.

“Tragedia umană supremă prin care trec mulți semeni de-ai noștri acum, în Ucraina, nu ne poate lăsa indiferenți. Am acționat prin comunitatea CITC imediat după declanșarea războiului, încercând să venim în sprijinul celor aveau nevoie. Ne alăturăm inițiativei lansate la nivel european de către Alianța Europeană pentru IMM-uri Digitale, cu sediul la Bruxelles.

Dincolo de aspectul practic al platformei care intermediază oportunități de lucru și de formare pentru refugiații ucraineni, mizăm și pe readucerea speranței în rândul celor afectați de război la o viață normală, cu preocupări normale” a declarat Andrei Kelemen, director executiv al CITC.

Platformă de oportunități pentru ucraineni

Portalul a fost gândit ca un spațiu virtual de informare legat de oportunități de angajare, cursuri și sesiuni de formare dedicat pentru persoanele din Ucraina și poate fi utilizată în mod gratuit de către toate companiile angajatoare și de către furnizorii de formare, pentru a publica oportunități curente și viitoare.

“Invităm întreaga comunitate IT din România să contribuie la acest efort, prin înregistrarea în portal a pozițiilor deschise și a training-urilor gratuite disponibile. Va contribui astfel la redefinirea ecosistemului european prin sprijinirea comunității ucrainene”, conform CITC.

Asociaţia de tip cluster inovativ are 90 de membri. Aceștia sunt companii IT, 12 universităţi, 2 institute ale Academiei Române, institute de cercetare-dezvoltare-inovare, instituţii din sectorul administraţiei publice şi comunităţi suport. CITC urmăreşte creşterea competitivităţii sectorului IT, vizibilitatea industriei IT româneşti precum și poziţionarea Clujului ca un hub digital inovator.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

70 de stații pentru trotinete electrice vor fi amplasate la Oradea

Articolul următor

Se construiește „Transalpina de Arad”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share