Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sute de bihoreni și-au căutat de lucru la Oradea Job Expo 2022

Prima ediție din acest an a Târgului locurilor de muncă Oradea Job Expo s-a bucurat de succes, atât prin prisma angajatorilor participanți, cât și din punct de vedere al celor care își căutau un loc de muncă.

Evenimentul, organizat vineri, 1 aprilie 2022, de Inform Media, sub cupola Era Park din Oradea a adunat 29 de angajatori și o școală postliceală care oferea cursuri postliceale și de formare profesională. Au fost puse la bătaie peste 1.100 de locuri de muncă în domenii precum. Automotive, Mecanic, Mobilier și tâmplărie, Reciclare, Mase plastice, HoReCa, Tâmplărie PVC, Retail. Ultima ediție Oradea Job Expo a fost organizată în octombrie 2022.

La târg au venit chiar persoanele care doreau să se angajeze. Mulți dintre vizitatori erau proaspăt absolvenți sau chiar studenți în anii terminali, care doreau să se angajeze cu program flexibil. Unii au venit în grup, însoțiți de profesori.

Potrivit angajatorilor prezenți, evenimentul a fost unul reușit. Companiile au apreciat organizarea și mediatizarea evenimentului.

Evenimentul a fost foarte bine organizat, în sensul că a fost vizibil peste tot. Astfel de evenimente ar trebui organizate și în toamnă”, este de părere Delia Tirla, specialist HR DeLonghi.

Surprinzător, foarte mulți oameni au vizitat standul nostru. Foarte mulți au venit pregătiți cu CV-uri, interesați. Evenimentul este benefic. Ar fi util dacă s-ar organiza o ediție și în toamnă”, ne-a declarat Hajnalka Megheșan, managerul punctului de lucru de la Oradea al Total Business Land.

Purem, fost Eberspaecher, angaja chiar și studenți cu program part time. „Avem și programe pentru studenți – Purem Trainee Academy, special concepute ca în perioada studiilor să poată să lucreze fie 4 ore, fie 6 ore, iar pe perioada vacanței să poată lucra 8 ore”, ne-a informat Loredana Derșidan, specialist HR Purem Oradea.

Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, prezent, la eveniment, a apreciat atât organizarea cât și numărul de participanți.

„Numărul mare de angajatori prezenți la târg denotă faptul că economia județului Bihor începe să se relanseze după pandemie. Prin astfel de evenimente trebuie să ieșim din ecuația online-ului. Sunt anumite evenimente care se pot face online, dar peste două treimi din locurile de muncă vacante astăzi în Bihor, reiese că sunt munci cu calificare joasă sau fără calificare. Asta înseamnă oameni cu competențe digitale foarte scăzute sau chiar inexistente. Trebuie să venim cât mai aproape de ei cu evenimente palpabile. În plus de asta, nimic nu se compară cu contacul fizic între recruiter și cel care își oferă forța de muncă”, a precizat Békési Csaba.

La Oradea Job Expo au participat următoarele companii: Golde Oradea, Celestica, Hanning Motors, APT Prohuman, FinProm, Sogefi Suspension Eastern Europe, Marvicon, Lava Knitting, Nidec, Plastor, EBM Papst, Plexus Services, Turism Felix, DeLonghi, H.Essers, Vernicolor, Purem – Eberspaecher, Premagro, Class Furn, Green Corp, Faist Mekatronic, PGS Sofa & Co, Lidl Discount, Microdeco RO, Madrugada, Rocomes, Total Business Land, Teknia Oradea, Stilo Evora și Școala Postliceală Henri Coandă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Reprezentanții parcurilor industriale din România s-au reunit la Oradea

Articolul următor

Spitalul de Psihiatrie din Nucet va fi reabilitat cu fonduri europene prin PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share