Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul de Psihiatrie din Nucet va fi reabilitat cu fonduri europene prin PNRR

Vineri, 1 aprilie, la ora 10:00, a fost depusă cererea de finanțare pentru finanțarea prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a proiectului de reabilitare a Spitalului de Psihiatrie Nucet.

Proiectul prevede reabilitarea a cinci corpuri de clădire în care își desfășoară activitatea Spitalul de Psihiatrie Nucet și Unitatea de Asistență Medico-Socială de Psihiatrie Nucet. Obiectivul principal al investiției este creșterea eficienței din punct de vedere energetic, prin reducerea consumului anual de energie și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Atingerea acestor obiective presupune reabilitarea anvelopei construcțiilor, înlocuirea instalațiilor termice, sanitare și de iluminat. Valoarea estimată a investiției este de 31.226.520 lei.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet” a fost depus pentru finanțare pe Componenta 5 din PNRR „Valul renovării”, pe axa prioritară 2 „Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice”.

Alocarea pe Componenta 5, axa prioritară 2, din PNRR, unde sunt eligibile Consiliul Județean Bihor și municipiile din județ, este de 26,8 milioane de euro. Dacă proiectul depus de Consiluil Județean Bihor întrunește toate criteriile de eligibilitate, finanțarea va fi 100% nerambursabilă.

În ședința ordinară de joi, 31 martie, Consiliul Județean Bihor a aprobat două hotărâri în acest sens, respectiv Hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului: ”Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalul de Psihiatrie Nucet – Faza DALI” și Hotărârea privind aprobarea depunerii proiectului, a valorii maxime eligibile a proiectului și a cheltuielilor legate de proiect pentru proiectul ”Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilelor Spitalului de Psihiatrie Nucet ”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sute de bihoreni și-au căutat de lucru la Oradea Job Expo 2022

Articolul următor

Oradea a depus proiecte de 26 de milioane euro pentru reabilitarea școlilor și blocurilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share